1.600 persones es troben en vaga de fam per protestar contra la situació inhumana que pateixen a les presons israelianes

Esquerra Unida i Alternativa s’ha adherit al manifest impulsat per entitats i organitzacions de defensa del poble palestí que expressa la solidaritat vers els presos i preses palestines, 1.600 dels quals fa 25 dies que es troben en vaga de fam per protestar contra la situació “inhumana” que pateixen a les presons israelianes. La formació exigeix el compliment del dret internacional i insta el Govern de la Generalitat a que condicioni la seva relació amb Israel al respecte de l’estat israelià als drets humans.

El manifest, impulsat per la Comunitat Palestina a Catalunya, ASECOP i la plataforma Prou Complicitat amb Israel, entre d’altres, destaca que actualment hi ha 7.000 palestins i palestines retingudes, de les quals 1.700 pateixen malalties cròniques o com a conseqüència de les tortures i la desnutrició, 750 estan empresonades sota “detenció administrativa” i per tant sense judici ni acusació, i hi ha 480 menors d’edat empresonats, molts d’ells menors de 12 anys, la qual cosa “suposa una violació de totes les convencions relatives als drets dels infants”, assenyala el text.

EUiA reclama que es posi fi a les detencions arbitràries i les “flagrants violacions del dret internacional humanitari”, i reclama a les organitzacions internacionals i a la Unió Europea que exigeixi a Israel “el respecte i l’aplicació de les convencions internacionals, particularment la Convenció de Ginebra sobre el tractament de civils i presoners de guerra, i la Convenció Internacional dels Drets de la Infància”.

“Des d’aquí volem fer arribar la nostra solidaritat a totes les preses i presos palestins. Són una mostra de la força del poble palestí que lluita i resisteix per viure en llibertat. No estan soles”, clou el manifest.

Consulta el manifest en aquest enllaç.