L’acte va aplegar més d’un centenar de persones a l’Escola Sant Ildefons de Cornellà

Esquerra Unida i Alternativa de Cornellà, juntament amb EUiA de Sant Joan Despí, va commemorar el passat dissabte 22 d’abril el 86è aniversari de la proclamació de la Segona República amb un acte dedicat a les Brigades Internacionals que van combatre el feixisme. L’acte va aplegar més d’un centenar de persones a l’escola Sant Ildefons de Cornellà.

Núria Luceno, d’EUiA Cornellà, va presentar la xerrada fent una referència a la política municipal i al treball realitzat al municipi per preservar la memòria històrica. El president del Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat, Carles Vallejo, va subratllar la importància de mantenir la memòria del homes i les dones que “van lluitar per la democràcia i les llibertats”, i va reivindicar l’internacionalisme i l’antifeixisme posant en valor “la solidaritat” de les Brigades Internacionals”.

EUiA República Cornellà 2

La responsable de Salut d’EUiA, Lola Castro, va concloure els parlaments defensant els valors republicans i totes les conquestes socials que es van adquirir durant la Segona República. “A dia de avui encara estem lluitant per tornar a conquerir-les”, va dir Castro, que va instar a “continuar les lluites pels drets socials i nacionals” i a “seguir creixent en projectes col·lectius”. En aquest sentit, va fer una crida a participar del nou projecte polític dels comuns per poder “millorar les condicions de la gent”.

Els grups musicals Soundcrack i Morgan Freeman van amenitzar el vermut popular, després del qual es va celebrar una botifarrada.