Antonio López, co-responsable de l’Àrea de Salut i representant de la formació al grup de treball del Partit de l’Esquerra Europea, presentarà aportacions al programa electoral per les pròximes europees

Aquest cap de setmana el company Antonio López, co-responsable de l’Àrea de Salut d’EUiA juntament amb Lola Castro i representant de la formació al grup de Serveis Públics del Partit de l’Esquerra Europea (PEE), participarà a una nova reunió de treball a Brussel·les després de la celebrada a Madrid gener passat.

Entre d’altres qüestions, es tractaran les mobilitzacions que s’estan duent a terme en defensa dels serveis públics com l’educació, la sanitat, el transport públic i les pensions, on l’afiliació  d’EUiA hi està molt involucrada i compromesa lluitant per tal que es reverteixin les grans retallades realitzades pels governs tant de Catalunya com de l’Estat espanyol.

A la reunió també es debatran les aportacions que aquest grup farà al programa electoral del PEE de cara a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el mes de maig de l’any vinent, com ara el blindatge dels serveis públics a nivell europeu i que s’introdueixi a les constitucions dels estats membres de la UE com a dret fonamental. En aquest sentit, una aportació que es farà des d’EUiA és la universalització sanitària per a tothom sense excepció.

Així mateix, a la trobada de treball es farà una avaluació de l’impacte que han tingut les polítiques neoliberals en els serveis públics europeus i es decidirà quines accions dur a terme per a la reapropiació d’aquests serveis: desprivatitzacions, remunicipalitzacions, renacionalitzacions, etc. Per acabar, el secretari general  de Salut del Govern grec de Syriza exposarà quines polítiques està duent a terme l’estat hel·lè en aquesta matèria.