Avui i demà serà jutjat l’excoordinador nacional d’Esquerra Unida i Alternativa per defensar el debat lliure al Parlament.

L’excoordinador nacional d’EUiA afronta avui i demà el judici davant del Tribunal Suprem per haver possibilitat el debat de la llei del referèndum i de transitorietat jurídica l’any 2017. Joan Josep Nuet, que és acusat de desobediència reiterada, s’exposa a penes que van des de la inhabilitació fins a penes de presó, que demana l’acusació particular formada per VOX, partit d’ultradreta que ha fet del front jurídic un altaveu per propagar el seu discurs d’odi.

El cas es remunta quan era secretari tercer de la Mesa de Parlament per la candidatura Catalunya Sí Que Es Pot, que portava en el seu programa propostes com un referèndum acordat amb l’Estat i un procés constituent per superar el règim del 78, coincident amb la política aprovada i refrendada per diverses assemblees nacionals de la formació.

Esquerra Unida i Alternativa ha estat sempre al costat del seu excoordinador, així com la Fundació l’Alternativa va iniciar una campanya que continua activa per recaptar aportacions econòmiques solidàries per sufragar la seva defensa. Així mateix, una delegació d’EUiA encapçalada pel cocoordinador nacional Hector Sánchez l’acompanya al judici.

Per a EUiA aquest és un judici polític, que jutja també les idees que sempre ha defensat la formació, com també ho és contra el Parlament de Catalunya i el debat democràtic en seu parlamentària. Aquest cas demostra, a més, que la persecució dels poders de l’Estat va dirigida contra l’independentisme perquè avui suposa una de les úniques amenaces contra el règim del 78, però que també pot anar contra qualsevol organització, moviment, artista o qualsevol ciutadà que qüestioni el sistema polític i econòmic imperant a Espanya.