L’acte, organitzat per l’Associació Catalana d’Expresos Polítics, se celebrarà a les 12 hores al Fossar de la Pedrera

Aquest mes de febrer farà 71 anys que el règim franquista va afusellar al Camp de la Bota, el 1946, els militants del PSUC Francesc Serra (Cisquet), Manuel Donaire i Juan Arévalo i Hernández. Tres anys després, la dictadura va assassinar Joaquim Puig i Pidemunt, ex director de la revista Treball, Pere Valverde, Àngel Carrero i Numen Mestre. Aquest diumenge 12 de febrer, Esquerra Unida i Alternativa els retrà homenatge un any més amb una ofrena floral. A ells i a tots els que van donar la seva vida per la llibertat durant la dictadura.

Hi assistirà la responsable de Memòria Democràtica d’EUiA, María Molina, que defensa la necessitat de que la lluita antifranquista no caigui en l’oblit. “Seria una llàstima oblidar la nostra gent que va lluitar i morir per les llibertats democràtiques”, afirma.

L’homenatge, organitzat per l’Associació Catalana d’Expresos Polítics, té precisament el propòsit de mantenir viu el record i la memòria democràtica de la lluita contra la dictadura franquista, i tindrà lloc a les 12 hores al Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuic. Per facilitar l’assistència a l’acte hi haurà un autobús que sortirà a les 11 hores des de la plaça de Catalunya, a la cantonada del Banc d’Espanya.