Ghali ocuparà el càrrec després de la mort el passat 31 de maig de Mohamed Abdelaziz

Esquerra Unida i Alternativa s’uneix a les celebracions del poble sahrauí en saludar el nou secretari general del Front Polisari i president de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Brahim Ghali.

Ghali ocuparà el càrrec després de la mort el passat 31 de maig de Mohamed Abdelaziz. Ghali ha estat escollit al Congrés Extraordinari celebrat pel Front a la wilaya de Dakhla, als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), en rebre 1.766 dels 1.895 vots.

Esquerra Unida i Alternativa reitera les seves felicitacions a tot el poble sahrauí dels campaments, els col·lectius sahrauís que viuen a Catalunya, alhora que a les organitzacions i entitats socials que treballen per l’alliberament del Sàhara, en especial ACAPS.

Reiterem un cop més la necessitat de l’aplicació de la Resolució 690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, del 27 de juny de 1990, per tal de celebrar un referèndum d’autodeterminació, un dret contínuament boicotejat pel Marroc durant 27 anys, davant la complicitat de la comunitat internacional.