El portaveu de Foment del grup confederal reclama al Govern el cost que ha suposat “la manca de previsió i mitjans” d’Iberpistas a l’autovia on hi van quedar atrapats milers de ciutadans per la nevada

El portaveu de Foment del grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, Fèlix Alonso, ha reclamat avui al Govern de l’Estat que expliqui si està estudiant la possibilitat de multar a Iberpistas “per la seva manifesta incompetència en la gestió de l’AP6” i detalli quines mesures emprendrà per evitar que es repeteixi “una situació tant lamentable” després que milers de ciutadans quedessin atrapats per la neu a l’autovia aquest cap de setmana.

En una bateria de preguntes dirigides a l’Executiu, Alonso també demana quin cost ha tingut per a l’erari públic “la manca de previsió i de dotació de mitjans d’Iberpistas” en l’AP6, que va fer necessàries mesures com l’enviament dels cossos i forces de seguretat a la zona, i recorda que les persones atrapades “van haver de romandre durant hores als seus vehicles amb escassa, quan no contradictòria informació, amb fred i sense aliments ni aigua.

“Té intenció el govern de reclamar l’import del que ha hagut d’invertir l’Estat en resoldre el greu problema causat, principalment encara que segurament no únicament, per Iberpistas?”, assenyala el diputat. A més, planteja a Foment si proposarà a l’empresa concessionària, participada al 100% per Abertis, que compensi d’alguna manera els usuaris de l’AP6. Per exemple, apunta el diputat, retornant als usuaris l’import del peatge que van haver d’abonar durant aquell cap de setmana.