El diputat d’En Comú Podem recorda al ministre Ábalos en la sessió de control al Congrés que “en tot el món el sector postal està creixent gràcies al comerç electrònic i la paqueteria” i que “amb més inversió Correus no estaria únicament sanejat, sinó que donaria beneficis “

Fèlix Alonso, diputat d’En Comú Podem al Congrés, ha exigit avui al Govern del PSOE durant la sessió de control que emprengui un “gir en la política postal” per així dotar Correus de “finançament i eines suficients perquè sigui una empresa pública competitiva i amb treball de qualitat”.

En la pregunta que ja va dirigir al ministre José Luis Ábalos, Alonso recordava que l’anterior Govern del PP “va incomplir tots els compromisos. Semblava que buscaven descapitalitzar, malvendre”, de manera que va interrogar també al titular socialista de Foment si “pensa seguir la política dels seus antecessors d’infrafinanciació i de precaritzar la feina a Correus”.

Alonso, que és també portaveu del grup confederal en la Comissió de Foment, ha portat aquest tema al Congrés davant la vaga convocada pels sindicats per al pròxim 30 de novembre, una aturada que es repetirà el 21 i el 26 de desembre si no hi ha acord.

Ha recordat al ministre que els Pressupostos de 2018 dedicats al servei postal universal “contenen una disminució de 60 milions d’euros respecte a l’any anterior. És una infrafinançament repetida els últims anys que és motiu directe d’un dèficit acumulat de 277 milions”.

“Parlem -ha detallat- d’una empresa de 51.000 treballadors que des del 2008 ha perdut 15.000 llocs de treball. Els treballs són cada vegada més precaris, amb sous mileuristes si arriben, amb contractes de vuit hores a la setmana i una temporalitat disparada”.

El diputat ha assenyalat també que “Espanya es troba a la cua d’Europa en punts d’atenció a la ciutadania i en llocs de treball per habitant. A tot el món el sector postal està creixent gràcies al comerç electrònic i la paqueteria, mentre la inacció ha impedit que Correus creixés en aquest segment”.

Fèlix Alonso ha apel·lat a l’Executiu del PSOE i els ha recordat que “vostès tenen ara l’oportunitat d’adaptar-lo a la realitat del segle XXI”, i alhora ha apuntat que “amb més inversió Correus no estaria únicament sanejat, sinó que donaria beneficis com succeeix amb les empreses postals que representen el capital públic de França o Alemanya, les nostres competidores més directes “.

El diputat d’EUiA al grup d’En Comú Podem ha alertat també que “el servei en l’àmbit rural, una eina imprescindible per frenar la despoblació, s’està suprimint”. No obstant això, ha allargat la mà per canviar tot això en el cas que el Govern estigui disposat, com ha dit ja en alguna reunió amb la representació dels treballadors i treballadores a aplicar mesures que es concretin “en ocupació estable, millores salarials i un pla de prestació de Servei postal Universal”.