El diputat per Tarragona d’En Comú Podem i alcalde d’Altafulla es mostra “clarament satisfet” per l’acord entre Foment i la Generalitat per la millora de la seguretat a la N340

El diputat per Tarragona d’En Comú Podem i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, s’ha mostrat “clarament satisfet” per l’acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment per a la millora de la seguretat a la N340, que els darrers anys ha patit greus problemes de sinistralitat degut a l’excés de circulació en el vial al seu pas per les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès. Després d’una intensa campanya de talls de la carretera impulsades pels alcaldes del Pacte de Berà, s’aplicarà una de les seves principals reivindicacions: la gratuïtat de l’autopista per descongestionar aquesta via.

L’acord inclou el desviament obligatori  de camions entre Peñíscola i Hospitalet de l’Infant i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, amb una bonificació del 42,5% pels camions de pas i un 50% pels camions que fan desplaçaments locals. També, de manera excepcional i transitòria, s’aplicarà una bonificació del 100% dels vehicles lleugers que facin un trajecte d’anada i tornada en 24 hores entre les sortides Vilafranca Sud i Alcanar. D’aquesta manera, es bonificarà la mobilitat obligatòria dels ciutadans, per exemple per anar i tornar a treballar o a estudiar.

“Des d’Altafulla, i a l’espera de que el Pacte de Berà ho ratifiqui la setmana vinent, ens mostren clarament satisfets, perquè l’acord recull aquelles aspiracions que veníem reclamant des de fa molts anys”, ha assenyalat Alonso, que ha celebrat que la proposta parli “de la mobilitat interna, una mobilitat que tindrà una sèrie de bonificacions molt positives”.

“El nostre exemple, amb la lluita, amb els alcaldes i alcaldesses al front d’aquesta reivindicació, marca el camí per altres situacions molt similars, com la N240 o altres llocs de Catalunya o de l’Estat que pateixen una situació molt similar a la nostra”, ha afegit.