El diputat d’En Comú Podem per Tarragona denuncia que les inversions de l’Estat a l’Ebre no arriben al 30% del que es va executar l’any passat.

El diputat d’En Comú Podem, Félix Alonso, ha acusat al govern espanyol de fer trampes amb la partida que els pressupostos generals dediquen a les Terres de l’Ebre. Segons els comuns, els 21 milions d’euros d’enguany s’han pressupostat en base al que es va executar l’any passat. “L’any passat, a les Terres de l’Ebre, dels 60 milions pressupostats només es executar uns 15 milions. Per tant, en aquests moments ens plantegen un increment fictici, estem parlant de 21 milions d’euros”.

El portaveu municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat que el govern de l’Estat, així com el govern de la Generalitat, “ha tornat a demostrar un menyspreu a les Terres de l’Ebre”. Un territori, ha recordat Jordan, amb les xifres més altes de Catalunya d’atur i pobresa.

Els comuns han presentat 8 esmenes als pressupostos per l’àmbit de les Terres de l’Ebre. En infraestructures, reclamen l’alliberament de peatges a l’AP-7, la variant de la Nacional 420 o un servei de regionals entre Tortosa i Castelló. També han demanat 15 milions d’euros per la redacció del pla de transferència de sediments cap al Delta.

Per últim, Alonso ha advertit que l’Estat no té cap pla per la circulació de trens regionals un cop estigui enllestit el corredor del Mediterrani a Tarragona. “A Tarragona ciutat ens quedarem sense trens? Si ens quedem sense trens, vol dir que els trens de Tortosa pararan a l’estació del Camp de Tarragona? Aquesta és una de les preguntes que encara no ens han respost”, ha dit Alonso.

Article publicat a ebredigital.cat