El diputat d’En Comú Podem pregunta a l’Executiu quines mesures té previst adoptar per a resoldre el problema i garantir l’ús d’aquest servei públic

El diputat per Tarragona d’En Comú Podem, Fèlix Alonso, ha retret avui al Govern de l’estat que el 52% dels trens de Renfe a Catalunya no són accessibles per a persones amb diversitat funcional, una xifra que s’eleva al 53,3% a Rodalies i suposa el 46,6% dels Regionals. Ho ha fet mitjançant una pregunta escrita en la que ha sol·licitat a l’Executiu quines mesures té previst adoptar per a resoldre el problema i garantir l’ús d’aquest servei públic aquestes persones.

D’un total de 270 combois, només són accessibles 131; i a Rodalies hi ha 94 trens accessibles d’un total de 201, lamenta Alonso. Davant d’això, el portaveu a la Comissió de Foment del grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea ha preguntat al govern “quantes i quines estacions d’Adif no estan plenament adaptades” a Catalunya, així com “quines mesures està realitzant el govern” per a revertir aquest dèficit.

Fèlix Alonso ha requerit també si s’abordarà aquesta problemàtica en el proper i actualitzat Pla de Rodalies anunciat pel Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, després de la seva recent trobada amb el conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull. “Quina quantitat es destinarà per aquesta partida i quin percentatge del total suposarà?”, ha demanat.

Consulta aquí les preguntes dirigides al Govern