El diputat d’En Comú Podem per Tarragona denuncia que els comptes suposen una continuïtat de les polítiques d’austeritat i mantenen les retallades

El diputat d’En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso, ha assegurat que els Pressupostos Generals de l’Estat 2017 suposen una continuïtat en les polítiques d’austeritat i mantenir les retallades dels altres anys. En la seva opinió, demostren que “el Govern del Partit Popular no té cap projecte per Tarragona ni Catalunya”. Per aquest motiu, En Comú Podem ha registrat 40 esmenes parcials de Tarragona i Terres de l’Ebre als PGE 2017.

Respecte a les inversions en infraestructures, Fèlix Alonso ha considerat que el Govern de Rajoy “no té definit un pla per les inversions a Tarragona”, i es que per molts “anuncis” de l’Executiu sobre el Corredor del Mediterrani, “encara l’estem esperant”. Avui per avui, encara no sabem si els trens de llarg recorregut (alta velocitat i Euromed) passaran o no per Tarragona Ciutat. A la vegada, les mercaderies estan previstes que passin per la línia de la costa, és a dir, on viu la ciutadania, i no per l’interior, amb la qual cosa “col·lapsaran la línia ferroviària amb més rendiment de tot l’Estat”, ha afirmat Alonso.

Per això, En Comú Podem proposa, d’acord amb les diverses plataformes, un by-pass que connecti Tarragona amb la línia d’alta velocitat a l’alçada de la Mora, i així s’ha traslladat a l’esmena parcial que ha registrat el grup parlamentari per a que es faci l’estudi per tirar endavant el projecte. També, Fèlix Alonso ha recordat el compromís de totes les forces per realitzar l’estudi de la reobertura del tram Reus – Roda per el pas dels trens de mercaderies.

Pel que fa a les inversions en carreteres i autopistes, el diputat per Tarragona ha insistit en que “segueixen sent insuficients”, ja que “ni tan sols garanteixen el manteniment”. Alonso ha proposat l’eliminació de les cabines de peatge a les autopistes de tot l’Estat. En aquest sentit, ha recordat que al 2019 i 2021 acaben les concessions privades de les autopistes l’AP7 i l’AP2 i que encara “no sabem què farà el Govern Estatal”

A Terres de l’Ebre, el diputat d’En Comú Podem ha introduït una esmena als PGE en la que demana un estudi per la revisió del sistema d’embassaments, retenció de sediments i caudals ambientals. També, Fèlix Alonso ha reclamat inversions per reindustrialitzar les Terres de l’Ebre i, en concret, la zona de Flix.