L’alcalde d’Altafulla insisteix en la gratuïtat de l’AP-7 durant la reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Els alcaldes i alcaldesses del Pacte de Berà acorden la creació de dos grups de treball sobre la N-340

Els alcaldes i alcaldesses del Pacte de Berà i les Terres de l’Ebre, entre ells l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, s’han reunit aquest dimecres al matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per posar sobre la taula la problemàtica de la N-340. La trobada ha tingut lloc a Barcelona, al Departament de Territori, i ha durat més de dues hores. Fèlix Alonso, un dels principals impulsors del Pacte de Berà, ha explicat que ha servit per marcar els punts de coincidència i de separació entre ambdues parts, i per establir un full de ruta conjunt entre la Generalitat i els alcaldes del Pacte de Berà.

Alonso ha explicat que han arribat a “un acord sobre la necessitat de crear dos grups de treball al respecte de manera imminent: un, al nord, i un altre, al sud”. El del nord correspondria als alcaldes del Pacte, i el del sud als de les Terres de l’Ebre.

La reunió ha constatat també una sèrie de diferències existents. Des de la Generalitat s’ha assegurat que el Ministeri de Foment estaria en condicions de desviar els camions de la N-340 per tal de descongestionar la carretera, tal i com s’ha fet a Girona, proposta que fa un any i mig ja va posar damunt la taula l’exconseller Santi Vila, i que no es va concretar finalment. L’alcalde d’Altafulla ha insistit en la gratuïtat de l’AP-7 en els trams que no estan desdoblats. “Podia haver ajudat fa any i mig, però ara ja no és una solució”, ha afirmat Alonso.

L’alcalde d’Altafulla ha lamentat que “no hi ha cap fet clar”, i que Tarragona es troba en una situació “complicada i d’incomoditat que va més enllà de la N-340”. “Sense sud, no existeix el nord”, ha reivindicat.

Per a Alonso, degut al caos ferroviari que pateix el territori “ens sentim absolutament discriminats”. “Ara la iniciativa la portem les institucions, però si la cosa continua així seran les plataformes ciutadanes les que agafaran les regnes i marcaran el ritme, i llavors tots a córrer”, ha advertit.

L’alcalde d’Altafulla reconeix que “no esperava més” d’aquesta trobada amb el conseller. Els alcaldes han tornat a reclamar que la Generalitat “assumeixi el lideratge” davant la manca de govern a l’Estat, i han demanat “mesures quirúrgiques per solucionar el problema ara, no el 2019 ni el 2021”.

La prioritat ara passa per conformar i definir aquests grups de treball del nord i del sud de la carretera, i Alonso ha avançat que preveuen reunir-se el més ràpid possible per seguir avançant. Els alcaldes calculen que podrien dur a terme aquesta propera trobada durant la segona setmana de setembre.