El coordinador federal d’IU trasllada al líder del PSOE el seu suport a la moció de censura i l’exhorta a respondre junts a “l’atac del PP a la vida mateixa”, per a això “cal blindar els serveis públics, la sanitat, l’educació, les pensions i acabar amb el patriarcat, i tot això només serà possible si som capaços de combatre el programa d’estabilitat del PP pactat amb la Unió Europea”

El coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha traslladat avui al candidat del PSOE a presidir el Govern, Pedro Sánchez, el suport de la seva formació, al costat del de la resta del grup confederal Unidos Podemos, En Comú Podem, En Marea, a la moció de censura presentada. Garzón va assenyalar directament al líder socialista que “comptin amb nosaltres per obrir un procés d’esperança i il·lusió per aquest país, per construir una Espanya diferent de la que volen dissenyar en senyor Rivera i el senyor Rajoy”.

En el seu torn d’intervenció en el debat parlamentari desenvolupat durant tot el dia, el màxim responsable d’IU va al·ludir en la seva intervenció tant a aquesta Espanya de la “precarietat vital instal·lada i consolidada” a causa de les polítiques imposades pel PP, com al model de estat que la seva formació defensa “i que es diu República Federal”.

“Esquerra Unida –va dir Garzón a l’inici del seu discurs-, com la resta del grup confederal, votarem a favor de la moció de censura i ho farem perquè creiem que s’obre un horitzó d’esperança per aquest país. Hi ha la possibilitat de transitar-ho no en funció del que vostès i aquest parlament vulguin, i nosaltres esperem que sí “.

El coordinador federal d’Izquierda Unida va interpel·lar Sánchez i va exhortar a que “miri al seu voltant, no a aquest hemicicle, sinó al carrer”. Va recordar al líder del PSOE que “hem parlat aquí de corrupció, però crec que és també important subratllar una de les conseqüències que existeixi el Partit Popular i les seves polítiques”, que no és altra que “al nostre voltant, al carrer, el que tenim és la precarietat vital instal·lada i consolidada “.

Garzón va posar cara a aquesta idea i va explicar que “tenim una precarietat que s’estén per tot arreu: salaris de misèria, contractes escombraries, incapacitat d’adquirir un habitatge, la pujada del preu de la llum com la coneguda avui d’un 8%, la dificultat en definitiva per poder formar un projecte de vida “.

“Aquests són -va dir- els problemes de la gent que està allà fora, aquests són els problemes de la gent senzilla, de la gent humil, dels nostres veïns, amics, familiars, de nosaltres mateixos”.

En la seva opinió, “aquestes dificultats no són atzaroses, no han caigut del cel, són la conseqüència d’unes determinades polítiques: de l’article 135, de la regla de despesa, de les polítiques posades en marxa pel senyor Montoro aquí present, és la conseqüència en última instància de les polítiques de retallades neoliberals”.

Alberto Garzón creu que “és important obrir aquesta fase d’esperança per combatre aquestes polítiques” i “això depèn també de vostè”, va dir a Sánchez, a qui va recordar que “l’autoritarisme amb el qual el PP està actuant al nostre país, el clima de repressió que s’està instal·lant porta al fet que cantants, rapers, tuiters vagin a la presó simplement per expressar la seva llibertat d’expressió a les xarxes socials”.

En una intervenció amb un gran calat social, el coordinador federal d’IU ha apuntat que “el PP està atacant la vida mateixa amb la seva política; no es tracta de la precarietat en les relacions laborals, es tracta de la precarietat en la vida. I és que perquè hi hagi vida ‘Cal protegir les cures i el planeta’, aquest va ser el missatge feminista que més va sonar i ressonar el 8M “.

“Però resulta -va advertir- que per fer això cal blindar els serveis públics, la sanitat pública, l’educació pública, les pensions públiques i acabar amb el patriarcat, i tot això només serà possible si som capaços de combatre el programa d’ estabilitat del PP pactat amb la Unió Europea que implica una rebaixa de la inversió pública sobre el PIB”.

Amb un to constructiu Garzón va traslladar al seu interlocutor que “aquest és el nus gordià del que vostès es van a trobar en el govern. Compteu amb nosaltres per trencar-lo, per obrir un procés d’esperança i il·lusió per aquest país, per construir una Espanya diferent de la que volen dissenyar en senyor Albert Rivera i el senyor Mariano Rajoy”.

“És una Espanya plural, és una Espanya diversa, una Espanya en la qual ens reconeixem com diferents però dins d’un mateix projecte”, ha postil·lat, i ha puntualitzat també que “vostès tindran el seu model, nosaltres tenim el nostre i es diu República Federal” ..

Alberto Garzón va convidar a Pedro Sánchez a seure i a “obrir el diàleg, la negociació i al fet que construïm una Espanya perquè d’aquí a 30 anys els nostres fills i filles puguin viure en un país on les condicions materials de vida siguin suficients per a desenvolupar un projecte en llibertat, cosa que avui amb el PP no és possible.”