Seguint l’acord electoral entre les formacions d’Esquerra Unida i Alternativa i d’Esquerra Republicana, en els pròxims dies se succeiran les presentacions de les llistes a les quatre circumscripcions catalanes, amb presència d’EUiA a totes elles. El passat dilluns 26 de juny es van presentar el cartell i el lema de la campanya, que sota el lema “Defensa Catalunya!”, fa una interpel·lació a l’electorat perquè es mobilitzi en defensa del poble català.

Encapçala la representació d’EUiA l’Hector Sánchez Mira, co-coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, càrrec que va assumir l’any 2019 i pel qual fou reelegit el passat mes de febrer a la 8a Assemblea Nacional de la formació, responsabilitat compartida amb l’exregidora de Barcelona Mercedes Vidal. Sánchez, veí de Cardedeu i biòleg de formació, és també el secretari general de Comunistes de Catalunya. Afirma que “ens trobem en plena onada reaccionària, n’hem de ser conscients: és l’hora de ser responsables i impulsar un front ampli per defensar la classe treballadora i el país”.

La representació d’EUiA es completa amb un seguit de candidates i candidats a les diferents circumscripcions. A Barcelona, formen part de la llista Adelina Escandell i Grasses, mestra jubilada i actualment senadora d’ERC-Sobiranistes, i Cristina Bedmar i Batalla, politòloga i responsable de comunicació d’EUiA. Per la resta de circumscripcions del país, el reusenc Joan Josep Nuet i Pujals tanca la llista de Tarragona després d’haver sigut diputat al Congrés i represaliat; Rosa Bofill i Benet, exsecretària de la dona de CCOO de Catalunya, essent integrant de la llista de la circumscripció de Girona; i Emilio Rey i Asensio, qui va ser candidat a les municipals de 2023 per Aran Amassa a Vielha, forma part de la llista de la circumscripció de Lleida.