Aquest dissabte, la Comissió Republicana de Badalona ret homenatge a la Segona República “com un acte de justícia, reparació i memòria històrica als milers de lluitadors i lluitadores per la democràcia que la van defensar”

La Comissió Republicana de Badalona, de la qual forma part EUiA, organitza aquest dissabte  a les 11 del matí un acte d’homenatge a la Segona República Espanyola a la Plaça Rosa dels Vents, al costat del Pont del Petroli.  L’esdeveniment estarà acompanyat d’un refrigeri obert a tota la ciutadania, dinamitzat per musica i l’exposició d’una sèrie de poemes seleccionats per a l’ocasió.

L’acte es realitzarà a uns metres del mural que commemora el 86è aniversari de la proclamació de la República, que es descobrirà en aquest mateix moment, i realitzat especialment per la Comissió en motiu de l’efemèride. A més s’ha organitzat un seguit de penjades de grans banderes republicanes en tots els districtes de la ciutat, “construint república barri a barri, pintant així Badalona de vermell, groc i lila”, assenyala la Comissió en un comunicat.

“Continuem reivindicant la Segona República Espanyola no només com un acte de justícia, reparació i memòria històrica als milers de lluitadors i lluitadores per la democràcia que la van defensar durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, i que encara no han obtingut un reconeixement formal per part de l’Estat a la seva lluita i al seu sacrifici, sinó com a projecte emancipador on s’assoliren les cotes més altes de justícia social, igualtat de gènere i de drets i llibertats civils fins al moment en tota la història d’Espanya i Catalunya, esdevenint exemple de progrés a Europa i al món”, exposa la Comissió. “Per això com vam ser, som i seguirem sent una organització republicana, que reivindiqui un model d’estat republicà i els seus valors de llibertat, igualtat i fraternitat”, afegeix.

L’organització convida tota la ciutadania a participar de l’homenatge “i a gaudir d’un bon matí republicà a la Plaça Rosa dels Vents”. “La república la construïm entre tots i totes!”, clou el comunicat.