La diputada de CSQEP denuncia les pressions que rep el Departament d’Agricultura dels grans propietaris forestals i agroramaders

La diputada de Catalunya Sí que es Pot Hortènsia Grau ha interpel·lat al Govern sobre la creació de l’Agència de la Natura i li ha reclamat a la Consellera d’Agricultura  que la colideri. “Sabem que reben moltes pressions per part dels grans propietaris forestals i dels grans productors agroramaders, però han de ser valents i fer front a aquests lobbies”, ha demanat Grau, alhora que li ha recordat a l’Executiu que tindrà tot el suport del grup de CSQEP en aquest sentit.

Grau ha volgut destacar que tant els propietaris forestals com els productors agroramaders estan reaccionant a la creació d’aquesta agència amb molta bel·ligerància, destacant, alhora, que els que ara aixequen la veu són els mateixos que “van callar quan es desmantellaven les polítiques de medi natural ja que ells van tenien barra lliure per actuar”. Són els mateixos que durant molts anys han rebut ajudes d’Europa que no han utilitzat per fer una bona gestió dels boscos o els que ara es queixen de la introducció de 15 ossos i han callat quan els purins de més de 7.000.000 de porcs ens contaminaven els aqüífers. Grau espera que l’Agència pugui posar fi el desmantellament de les polítiques de medi natural des darrers 6 anys.