La regidora de la coalició Dolors Rubio recorda que la proposta de dur a terme una auditoria ciutadana va ser presentada en el ple per la oposició

“Comença a ser una línia habitual per part de l’actual equip de govern a l’Ajuntament de Blanes apropiar-se d’iniciatives impulsades pels grups municipals que estem a l’oposició”. Aquesta és la denuncia que ha formulat la regidora d’ICV-EUiA al municipi Dolors Rubio, que ha assenyalat que “bon exemple d’això és l’auditoria ciutadana” que va proposar l’oposició i que el quatripartit de govern (PSC, CiU, ERC i PP) ha volgut presentar com a seva.

Rubio ha recordat que la moció de l’auditoria ciutadana va ser presentada i consensuada al passat ple de juny pels partits de l’oposició (ICV-EUiA, Batega, CUP i C’s), amb l’ànim de ser una eina de coneixement dels comptes, pressupostos i tots aquells temes que la ciutadania consideri necessari.

Així mateix, La regidora d’ICV-EUiA ha detallat que la proposta no es limita a abordar, a través d’una auditoria ciutadana, la situació actual d’endeutament de l’ajuntament, sinó que “una auditoria ciutadana ha de ser una eina que ens permeti abordar la gestió pública de l’administració (inclosos ens públics i empreses mixtes) en la seva globalitat”.

“La nostra proposta és de creació d’equips tècnics mixtos, incloent-hi ciutadans i ciutadanes amb un interès i/o rellevància especial en la qüestió a analitzar, personal de l’administració municipal i, si és necessari, perfils experts en qüestions jurídiques, socials, ambientals, de gènere, entre d’altres”, ha explicat.

La regidora de la coalició blanenca ha insistit en el fet que “en cap moment s’ha comunicat als grups de l’oposició sobre que ja s’estava treballant en aquesta qüestió”. “Diversos grups de l’oposició ja portàvem aquesta proposta en els nostres programes electorals i des del primer dia vam insistir en la necessitat que es tirés endavant, cosa que va ser acollida amb reticència per l’equip de govern”, ha subratllat.