El grup municipal es manifesta a favor “d’unes relacions basades en el respecte a la legalitat internacional, la pau, la sobirania nacional, la llibertat i la cooperació” entre EE.UU i Cuba

ICV-EUiA de Lloret de Mar portarà al proper ple municipal una moció en la qual reclama la fi del bloqueig comercial i financer de Cuba per part dels Estats Units. En el text, el grup municipal es manifesta a favor “d’unes relacions basades en el respecte a la legalitat internacional, la pau, la sobirania nacional, la llibertat i la cooperació” entre EE.UU i Cuba, i lamenta que “malgrat els avenços de les relacions entre Cuba i els Estats Units en aquests darrers dos anys, el bloqueig es manté inalterable perjudicant la qualitat de vida dels cubans i les cubanes”.

“Es calcula que el bloqueig li ha costat a la illa despeses per un valor de 125.873 milions de dòlars”, assenyala el text, que recorda la votació del passat 26 d’octubre a l’Assemblea General de Nacions Unides que establia la “necessitat de posar fi al bloqueig econòmic, comercial i financer imposat pels Estats Units d’Amèrica contra Cuba”.

ICV-EUiA de Lloret de Mar manifesta que el bloqueig ha estat condemnat en 24 ocasions per l’Assemblea General de Nacions Unides, i que l’any 2015 la votació contra el bloqueig a Cuba va obtenir 191 vots a favor, pràcticament la unanimitat de la cambra. Aquest passat any 2016, la resolució va estar aprovada sense cap vot en contra, amb 191 a favor i les abstencions d’EEUU i Israel.