La coalició assenyala que “és inadmissible que un nen de comarques gironines hagi d’esperar una ambulància que té la seva base a Barcelona”

ICV-EUiA de Lloret de Mar presentarà una moció en el proper ple, dilluns 15 de maig, que reclama al Departament de Salut de la Generalitat a dotar les comarques gironines d’una ambulància pediàtrica de manera permanent durant aquest any, o almenys, dotar de material pediàtric a les ambulàncies existents per a poder atendre les urgències.

La petició de la coalició arriba després que fa unes setmanes morís una nena a l’Hospital Comarcal de Blanes per una sèpsia generalitzada. “Fa anys, amb l’inici de les retallades sanitàries, l’hospital Comarcal de Blanes va deixar de tenir cirurgia, el servei de ginecologia i obstetrícia, eliminació d’habitacions a l’Hospital, eliminació de personal, tancament del CAP de Fenals, reducció d’unitats i efectius d’ambulàncies, etc”, apunta la moció, que subratlla que “amb aquesta trista notícia també surt a la llum pública les deficiències en matèria de transport sanitari, i especialment en pediatria”. “Existeixen dues ambulàncies pediàtriques per a tot Catalunya, que són, sens dubte, insuficients”, manté.

ICVEUiA assenyala que “és inadmissible que un nen de Comarques Gironines, quan la seva vida corre perill i ha de ser traslladat a l’hospital de referència, hagi d’esperar una ambulància que té la seva base a Barcelona i pugui tardar hores a arribar, sobretot si la urgència es requereix en punts de difícil accés”.