La responsable federal de Política Internacional d’Izquierda Unida i eurodiputada, Marina Albiol, denuncia la “brutal repressió policial i militar” que executa el Govern hondureny contra el seu poble i assenyala que “l’Executiu del PP no pot ser cómplice i reconèixer als qui a base de violència intenten silenciar als que denuncien sense descans el frau a través de massives mobilitzacions populars”

La responsable federal de Política Internacional d’Izquierda Unida, Marina Albiol, exigeix al Govern de Mariano Rajoy que “no reconegui l’elecció de Juan Orlando Hernández com a president d’Hondures en base als comicis celebrats en aquest país el mes de noviembre passat”.

Albiol destaca que “la Missió de la Unió Europea ha assenyalat evidents irregularitats en el procés electoral i són moltes les organitzacions i associacions polítiques i socials que denuncien el frau orquestrat per Juan Orlando Hernández per a perpetuar-se en el poder amb la complicitat del Tribunal Electoral”.

La també portaveu d’IU en el Parlament Europeu reclama a Mariano Rajoy que “rectifiqui”, malgrat que el Governo del PP ja va emetre un comunicat felicitant a Hernández, i li recorda que “sempre es pot rectificar aquest error no acudint a la il·legítima presa de possessió prevista per a demà dissabte”.

Nombroses i importants associacions i observadors internacionals, inclosa la espanyola Associació Jutges per a la Democràcia, han constatat i denunciat que en les eleccions hondurenyes del 26 de novembre “va existir un frau de grans dimensions. Es van permetre uns comicis plagats d’irregularitats, amb centenars d’actes de recompte falsejades o no comptabilitzades, a la qual cosa s’hi va afegir una apagada informàtica quan el recompte donava com a guanyador al candidat opositor, Salvador Nasralla”.

Per a la responsable de Política Internacional d’Izquierda Unida “resulta escandalós que el resultat d’aquestes eleccions presidencials a Hondures fos anunciat públicament el 18 de desembre, quasi un mes després d’haver-se produït les votacions, i en mig de les denúncies de frau per part de bona part de la comunitat internacional”.

Marina Albiol denuncia també la “brutal repressió policial i militar” que està executant el Govern hondureny contra el seu poble i que ha costat fins ara la vida a més de 40 persones. “El Govern de Rajoy -apunta- no pot ser còmplice i reconèixer a un Executiu que a base de violència i d’una inacceptable mà dura intenta silenciar a aquells qui denuncien sense descans el frau a través de massives mobilitzacions populars i no accepten que es consumi aquesta il·legítima presa de possessió de Juan Orlando Hernández”.