Parlamentaris i parlamentàries del Congrés i de l’Eurocambra acorden coordinar-se en un grup de treball per desenvolupar un pla estatal pensat en la ciutadania i no en el de l’oligopoli elèctric

Diputats i diputades i eurodiputats i eurodiputades d’Izquierda Unida, Podemos, Equo i En Comú Podem han acordat conformar un grup de treball amb l’objectiu principal de desenvolupar un model energètic alternatiu al que plantegen tant la Unió Europea en el seu Paquet d’Hivern, com el Govern del Partit Popular, a qui acusen d'”estar al costat dels més reaccionaris d’Europa en termes d’acció energètica i climàtica”.

Aquest equip de treball, integrat pel diputat d’IU i president de la comissió d’Energia del Congrés, Ricardo Sixto; el diputat d’En Comú Podem Josep Vendrell; Jorge Luis Bail (Equo); Rosa Martínez (Equo); i els eurodiputats Paloma López (IU), Xabier Benito (Podem) i Florent Marcellesi (Equo). Dimarts  passat van traçar a Madrid les que seran les línies generals d’aquest programa energètic alternatiu.

En concret, reclamen una major ambició en els objectius europeus de generació d’energia a través de renovables i d’eficiència energètica per al 2030, situant-los en un 45% i en un 40% respectivament, front el 30% establert actualment per al primer aspecte, i el 20% marcat per al segon d’aquí a dos anys.

Entre d’altres aspectes, demanen que es doni “accés prioritari a la xarxa elèctrica a les energies renovables” i que la lluita contra la pobresa energètica, que no té una definició oficial per part de Brussel·les, sigui “transversal” a tota la Unió Europea.