Comunicat de la Comissió Col·legiada d’IU sobre l’acord assolit entre el Grup Parlamentari Confederal d’Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea i el Govern per als PGE de 2019

En la seva reunió d’aquest matí, la Comissió Col·legiada Federal d’Izquierda Unida (IU) ha decidit donar suport l’acord assolit entre el Grup Parlamentari Confederal d’Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea i el Govern per als pressupostos generals de l’Estat de 2019.

Aquest acord s’emmarca en un moment històric precedit per una moció de censura que va permetre desallotjar del govern a la dreta més corrupta d’Europa, responsable de les majors retallades de la democràcia. En aquest sentit, i donada la relació de forces parlamentàries, ens situem en la disjuntiva de la pròrroga del pressupost del Partit Popular o d’arribar a mesures concretes que alleugen el patiment de milions de persones del país.

Entenem que aquest acord suposa un punt de partida per a la reversió de les polítiques de retallades que tant de mal han fet a les famílies treballadores. No obstant això, encara queda molt camí per recórrer per resoldre els grans problemes del país, de manera que des d’IU seguirem treballant en tots els fronts per canviar-ho tot.

Hem de subratllar el paper que ha exercit IU durant el procés de negociació, que ha permès concretar les mesures que més impacte tindran en les condicions de vida la majoria social treballadora. Entre elles, destaquem les següents:

1.- Pujada del Salari Mínim Interprofessional a 900 €, el que suposa una pujada de més del 22% respecte a l’actual.

2.- Revaloració de les pensions amb l’IPC i la millora de les de menor import i de les no contributives un 3%.

3.- Pujada del 40% respecte a l’PGE de 2018 en les quanties per atendre persones dependents.

4.- Avenços en l’eliminació de privilegis fiscals a les grans empreses i a les rendes més altes.

5.- Mesures d’higiene democràtica per avançar en la derogació de la criminalització de la protesta social i la Llei Mordassa.

Tal com vam acordar i informem a la nostra militància, aquest acord haurà de ratificar-se en la propera reunió de l’Assemblea Política i Social d’IU que tindrà lloc el proper 20 d’octubre.

Seguirem en les mobilitzacions com les convocades per al 24 i 27-O i treballant per millorar les condicions de vida de la classe treballadora i els sectors populars. Així mateix, cal el suport del poble als carrers i a les urnes per enfortir la nostra presència a les institucions i així revertir amb més determinació les polítiques neoliberals. L’única lluita que es perd és la que s’abandona.