La formació explica que “aprofundirem en la relació amb la Marea Blanca, iniciada fa anys, per a coordinar de forma més efectiva propostes que garanteixin aquest dret sense excepció ni exclusió”, així com “el nostre compromís real per a traslladar les seves aportacions a les diferents institucions d’àmbit estatal, autonòmic i local en les que estem representats”

Izquierda Unida trasllada el seu “total suport” a la Marea Blanca Estatal en les noves mobilitzacions previstes pel dissabte 3 de febrer, “en defensa de la Sanitat Pública, Universal i de Qualitat”. De la mateixa forma, aquesta formació, a través del seu grup de treball de Sanitat, explica que “recollim la totalitat de les seves aportacions i propostes. Seguirem defensant conjuntament que es garanteixi el dret a la protecció de la salut de la ciutadania arreu de l’Estat i que és responsabilitat de les diferents administracions públiques disposar els recursos necessaris per a que tot això es faci al màxim nivell”.

IU exposa que “des de la nostra formació a profundirem en la relació amb la Marea Blanca, iniciada fa anys, per a coordinar de forma més efectiva propostes que garanteixin aquest dret sense excepció ni exclusió”.

“Per això -es detalla des de la formació que coordina Alberto Garzón-, hem de disposar d’un sistema de salut de tipus federal, totalment públic, tant en la gestió com en la provisió de serveis, de cobertura universal, ben finançat i sense repagaments que limitin aquest dret a les classes populars. A més, ha d’estar integrat per professionals públics amb condicions laborals dignes i amb els màxims nivells de qualitat científico-tècnica, humana i sense biaix de gènere”.

Izquierda Unida considera “imprescindible” que, a més de seguir reclamant la “derogació” de l’article 90 de la Llei General de Sanitat de 1986 i la Llei 15/1997 sobre habilitació de noves formes de gestió del Sistema Nacional de Salut, “es garanteixi per llei de forma explícita la impossibilitat de privatitzar serveis. Resulta igualment prioritària la derogació del Real Decret 16/2012 que ha acabat amb la universalitat del sistema i també amb la seva accessibilitat a través dels repagaments”.

Aquesta formació reitera, a més, el seu “compromís real per a traslladar les aportacions de la Marea Blanca a les diferents institucions d’àmbit estatal, autonòmic i local en les que estem representats”.