“L’única sortida, a la qual nosaltres donem suport, passa pel diàleg i la resolució pacífica i constitucional”, explica l’eurodiputat Javier Couso

L’eurodiputat Javier Couso ha mostrat el “rebuig frontal” de la delegació d’Izquierda Unida al Parlament Europeu a “l’enèsima resolució” de l’Eurocambra sobre Veneçuela. Un text que “legitima a una part de l’oposició que practica la violència” i que “torna a demostrar el caràcter ingerencista” de Brussel·les. El també vicepresident de la Comissió d’Afers Exteriors ha advertit del “perill” que comporten aquest tipus de declaracions per part de la institució comunitària, “ja que no fa sinó revifar les tensions” i ha deixat clar que “l’única sortida, a la qual nosaltres donem suport, passa pel diàleg i la resolució pacífica i constitucional”.

“Hem votació en contra de la resolució conjunta sobre Veneçuela perquè ens sembla que no compleix la finalitat que hauria de tenir un text que surt del Parlament Europeu, que no es altra que la de promoure el diàleg i la resolució pacífica dels conflictes”, ha senyalat Couso després que l’Eurocambra aprovés per 450 vots a favor, 35 en contra i 100 abstencions, la que fins ara és la resolució més dura amb el país llatinoamericà.

Una resolució que, tal com ha denunciat, “es col·loca del costat d’una part de l’oposició veneçolana que practica la violència” i que a més mostra “un total desconeixement de la Constitució bolivariana i els cinc poders que d’ella emanen”.

El text proposat pels grans grups “es dedica a ocultar els fets de forma interessada”. Per exemple, “que l’Assemblea ha incorregut en desacatament” perquè hi ha tres diputats de l’Estat d’Amazones -Juliol Ygarza, Nirma Guarulla i Romel Guzamana- “acusats de compravenda de vots i de frau electoral”. A més, “perquè des del principi, l’Assemblea, passant per sobre de la Constitució, ha centrat el seu objectiu en tombar un altre dels poders d’aquesta Constitució, com és el Presidencial, que va guanyar unes eleccions netes i reconegudes per la comunitat internacional”.

Couso ha avisat que el Parlament Europeu en aquesta resolució està “atorgant competències a la UE que no té, violant clarament els principis de no ingerència reconeguts a la Carta de Nacions Unides”. “La majoria de l’Eurocambra ha decidit posar-se del costat i donar suport als plantejaments d’una oposició violenta que està intentant un canvi de Govern amb accions precisament violentes al carrer”, ha conclòs.