El candidat d’En Comú Podem a les eleccions del 28A afirma que “la tipificació dels delictes de rebel·lió i sedició no s’ajusta a dret”

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions del 28A, Jaume Asens, ha inaugurat aquest matí un grup de treball amb juristes i experts amb l’objectiu d’aconseguir “una reforma garantista del Codi Penal”.

Asens ha recordat que en els darrers anys hem viscut “un procés de criminalització de l’exercici de drets i llibertats que ens ha portat a situacions d’excepcionalitat democràtica fins ara inèdites” i que davant d’aquest “greu retrocés”, és el moment d’avançar “amb més democràcia, promovent una reforma del codi penal que garanteixi l’exercici de drets fonamentals i que eviti interpretacions arbitràries com les que s’estan produint al Suprem”.

Per fer-ho, el candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals ha indicat que cal garantir la llibertat ideològica i d’expressió i el dret de reunió i manifestació, així com recuperar la Justícia Universal i rebutjar el populisme punitiu.

Després d’una primera reunió amb el grup de treball que ha tingut lloc a la Model, Asens ha subratllat que és necessari defensar la llibertat del presos polítics, modificant els delictes de rebel·lió i sedició i derogant la reforma del TC per a concedir poders executoris de les seves resolucions. “La tipificació dels delictes de rebel·lió i sedició no s’ajusten a dret”, ha dit, “ara mateix atempten els consensos socials existents”.

Per últim, el candidat d’En Comú Podem a les eleccions del 28A ha assenyalat que també és imprescindible que la reforma del Codi suposi un fre a la violència sexual amb l’objectiu de garantir que “només sí és sí”.

La número 3 de la candidatura d’En Comú Podem, Mar García Puig, ha recalcat la necessitat no només d’una reforma sinó d’un “canvi de paradigma” que garanteixi que “les dones puguin exercir la seva sexualitat amb llibertat”. García Puig ha recordat que aquesta demanda no només prové d’un grup de juristes experts sinó que “és una demanda del moviment feminista”.