La formació ha conformat un equip compromès amb la defensa dels drets i llibertats de Catalunya, la justícia social i la lluita ambiental per revalidar la victòria electoral

Jaume Asens, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i Aina Vidal, diputada al Congrés, formaran el tiquet electoral de Catalunya en Comú per la circumpscripció de Barcelona a les eleccions generals del proper 28 d’abril. A Asens i Vidal els segueixen Gerardo Pisarello, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Mena, diputat al Congrés i portaveu de Catalunya en Comú, i Maria Freixanet, senadora. També hi són les companyes d’EUiA Núria Lozano i Lola Castro. Per Tarragona encapçalen Fèlix Alonso i Àngels Pérez; per Girona Joan Luengo i Maria Monge i per Lleida Jaume Moya i Imma Perera. Quant a la candidatura al Senat, encapçalen la candidatura Joan Comorera per Barcelona, Carles Fuxet per Tarragona, Marta Domènech per Girona i Mercè Agustí per Lleida.

En moments d’excepcionalitat, Catalunya en Comú vol recuperar l’empenta popular que va fer possible guanyar els ajuntaments del canvi per tornar a guanyar les eleccions generals a Catalunya. Així, la candidatura per a la cita electoral de l’abril representa la diversitat de l’espai dels comuns, que respon també a la diversitat de Catalunya. És un equip compromès amb la defensa dels drets i llibertats de Catalunya, que aposta per una reforma plurinacional d’Espanya i treballarà per construir ponts de diàleg i aliances amb la resta d’esquerres i forces de canvi de l’Estat, per la posada en llibertat dels i les preses polítiques i per un referèndum pactat. Aquest compromís és indestriable del de bastir, alhora, una candidatura compromesa amb la lluita ambiental, la transició energètica i la justícia social, que defensi els drets de les classes mitjanes i populars en matèria d’habitatge, drets laborals i protecció social, que derogui la reforma laboral, blindi el sistema públic de pensions, recuperi una gestió pública i responsable del cicle de l’aigua i planti cara a l’oligopoli elèctric. Que defensi des del feminisme la lluita de les dones i del col·lectiu LGTBI+, que treballi pel reconeixement dels treballs de cura i per l’erradicació de la xacra de la violència masclista.

La candidatura s’havia d’escollir per primàries del 12 al 14 de març, però en presentar-se només una llista es ratificarà a les assemblees territorials que se celebraran el proper cap de setmana. En aquestes trobades també es ratificaran les condicions per repetir la fórmula de coalició amb Podem i les forces del canvi. En cas afirmatiu, la llista de Catalunya en Comú s’unificarà amb els candidats escollits per primàries per Podem per configurar una única candidatura.

La candidatura completa, aquí.