Roda de premsa de la diputada, que assumeix la presidència del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany continua de portaveu i Marta Ribas passa a ser la portaveu adjunta

La nova presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat avui el conseller d’Interior, Miquel Buch, d’actuar “de forma incompetent i partidista” i de no escoltar els ajuntaments ni els cossos professionals”. Albiach s’ha referit així a la manca de recursos denunciada per agents dels Mossos d’Esquadra, que es van manifestar aquest dilluns. “No és de rebut que no demani ell mateix comparèixer per donar explicacions”, ha dit Albiach, que ha anunciat que CatECP ha demanat que doni explicacions al Parlament.

Albiach ha anunciat també la reestructuració del grup parlamentari després de la marxa de l’anterior president, Xavier Domènech. Així, ha explicat que Elisenda Alamany continuarà exercint de portaveu, Marta Ribas passarà a ser la portaveu adjunta, i que ella mateixa assumirà la presidència del grup. La diputada ha destacat que Catalunya en Comú Podem passa a ser l’únic grup parlamentari en què tots els càrrecs de responsabilitat l’ocupen dones.

Així mateix, Albiach ha assegurat que el grup “seguirà treballant en la mateixa línia política”, i ha situat com a prioritats “la defensa del referèndum pactat, vinculant i amb reconeixement internacional; la demanda de la llibertat immediata dels presos i les preses polítiques; la radicalitat democràtica i el blindatge de les polítiques socials”.

Paga extra dels funcionaris

La presidenta de CatECP ha lamentat que el Govern continuï sense comprometre’s al “retorn immediat de la paga extra dels funcionaris, i ha anunciat que aquesta serà una de els qüestions que el seu grup durà al proper debat de política general. “No és normal que Catalunya sigui l’únic territori de l’Estat on no s’ha retornat la paga extra als funcionaris, que a més van ser els qui van tirar endavant el país durant el 155”, ha subratllat.

Preguntada per la possible suspensió de diputats i diputades de la cambra, Albiach ha defensat que més enllà de la “metodologia”, els acords als quals s’arribin han de respondre a dos principis: que “ni les amenaces de Llarena poden posar en perill el resultat electoral”, i que la solució que es trobi “sigui efectiva”. En aquest sentit, la diputada s’ha mostrat favorable a l’opció que els lletrats de la cambra van apuntar: “seria la solució adient”. La nova presidenta del grup dels comuns al Parlament també ha criticat els desacords entre JxCat i ERC que, segons la diputada, “mantenen bloquejada l’activitat parlamentària”.

Per últim, la diputada ha reclamat la dimissió de la líder de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, per un “nou escàndol de falsejament de currículum”, que “no només és greu en quant a mancança de democràcia, sinó que resta valor a l’esforç famílies i estudiants”. “No sembla que hagi actuat amb ‘honradesa’ com requereix el codi ètic del seu partit. Hauria de dimitir, i sinó Inés Arrimadas l’hauria de cessar”, ha conclòs.