La presidenta de CatECP trasllada al Govern que si no presenta “uns pressupostos socials que estiguin a l’altura”, “pot començar a assumir” que no comptarà amb el vot del seu grup

“Si no presenten uns pressupostos socials que estiguin a l’altura del poble de Catalunya poden començar a assumir que no comptaran amb el nostre vot”. Amb aquestes paraules s’ha dirigit avui al Govern la presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach: “Si no reverteixen les retallades, no comptin amb nosaltres. I estem a anys llum”, ha avisat.

La diputada ha lamentat que el Govern de Torra i Aragonès “està renunciant a més recursos i a utilitzar totes les eines a la seva disposició”, degut a “la seva paràlisis a causa de les baralles internes i per la seva falta de lideratge i iniciativa”. En aquest sentit, ha avisat que “una reforma fiscal progressiva no és només un mitjà per a aconseguir augmentar els ingressos, sinó una qüestió de justícia social”.

“A què està disposat el Govern? A renunciar a les ajudes de l’estat per a dones maltractades? A places de residència per a gent gran? A la rebaixa de tasques? Al finançament de les escoles bressol? Nosaltres no volem renunciar a res”, ha sentenciat.

Albiach ha denunciat que l’Executiu de Torra “ha estat incapaç de presentar una proposta seriosa de pressupostos”, i ha alertat que la seva tasca de govern “ni està ni se l’espera”. “Només així s’explica que seguim sense una proposta de pressupostos socials i expansius que doni resposta a la situació d’injustícia i crisi social que viu Catalunya”.