El portaveu de Catalunya en Comú insta a aprovar “uns pressupostos que milloraran la vida de la gent” per aturar les “forces reaccionàries”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha valorat aquest matí en roda de premsa la jornada electoral andalusa d’ahir. El primer element al que ha fet referència ha estat la baixa participació, que per a Mena “és una mostra del desencís que està vivint el conjunt de la població, especialment les classes populars”. Pel que fa als resultats, el portaveu ha explicitat la preocupació des de Catalunya en Comú, especialment per “la irrupció de Vox”. “Aquest no és un fenomen exclusiu d’Andalusia, ho hem vist als Estats Units, Alemanya, França, Itàlia… i ens preocupa que pugui estendre’s per tot l’estat i entrar al Congrés”, ha alertat.

Per això, Mena ha fet una crida: “El repte de les forces progressistes és construir una alternativa, un futur d’esperança, enfront de la por i l’odi que han mobilitzat les forces reaccionàries”. “És el moment de reflexionar i pensar en aliances progressistes i feministes per no retrocedir en els drets democràtics, hem de fer passes endavant per aturar aquesta reacció”, ha apuntat el portaveu. En aquest sentit, Mena ha recordat que “els Pressupostos Generals de l’Estat són un acord polític que recull l’esperit del 8M, de l’estat que es mobilitza, del que vol un canvi”. I ha llançat un missatge a les altres forces catalanes: “Ningú entendria que els partits catalans no fossin part d’aquest acord, i per tant part de la solució”. A més, també s’ha dirigit al PSOE: “Li demanem a Pedro Sánchez que pensi més en fer tot el possible per aprovar uns pressupostos que milloraran la vida de la gent, i menys en clau electoral”.

Per últim, també ha volgut fer referència a les mobilitzacions que van començar la setmana passada i que ja es coneixen com la tardor calenta. “No es poden menystenir les reivindicacions de metges, professors, bombers, treballadors públics, etc. Demanem al govern Torra-Aragonès que faci com nosaltres, que ens estem reunint amb aquests col·lectius per recollir les seves demandes, i els escolti”. Preguntat per la possible trobada entre Sánchez i Torra, Mena ha dit que “segurament avui és més urgent que mai una trobada entre els dos governs”. “No entrem en el format, el més important és que els governs dialoguin”, ha remarcat.