El portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés valora el primer aniversari del referèndum des del seu barri, Torre-Romeu (Sabadell), que estrena documental sobre la seva història

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha afirmat avui des del seu barri sabadellenc de Torre-Romeu, que l’1-O va ser una “mostra de la capacitat de Catalunya d’autoorganitzar-se” davant “l’autoritarisme” de l’Estat, i ha denunciat la “violència policial” i la “institucional” durant aquesta jornada.

En declaracions als mitjans, Mena ha valorat així la celebració del primer aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre, suspès pel Tribunal Constitucional.

El portaveu dels Comuns i diputat ha recordat que el seu partit ha denunciat “per activa i per passiva” la “violència policial” durant l’1-O i, en aquest sentit, ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona, ​​sota el govern d’Ada Colau, ha estat l’única administració catalana que s’ha personat com acusació popular. “Hem demostrat que estem sempre al costat de la gent i davant de la repressió”, ha dit Mena.

A més, el portaveu dels Comuns ha demanat de nou la llibertat dels diputats i diputades processats i dels líders socials que es troben en presó preventiva, per així “tornar a la normalitat democràtica”.

Mena ha celebrat l’acord entre Junts per Catalunya i ERC sobre els diputats empresonats i, en aquest context de “desbloqueig” del Parlament, ha demanat al Govern de Quim Torra que governi, concreti el seu pla de govern i les seves prioritats polítiques.