El diputat d’En Comú Podem va presentar fa una setmana unes preguntes sobre la renovació dels concerts de les escoles de l’Opus a Catalunya que segreguen per sexes

“No podem tolerar que Méndez de Vigo trepitgi els acords del Parlament i es rigui de la democràcia utilitzant el 155 per blindar els privilegis dels seus amics de l’Opus”. Així s’ha expressat avui a tuiter el diputat Joan Mena, responsable dels temes d’Educació al Congrés en representació d’En Comú Podem en conèixer que el Ministre d’Educació ha tirat pel dret i ha renovat els concerts a les escoles de l’Opus Dei a Catalunya, que segreguen l’alumnat per sexes. De fet avui s’ha publicat avui al BOE, una setmana abans del previst.

Precisament, el grup En Comú Podem (ECP) va registrar el 2 de març unes preguntes perquè el Govern del PP respongués per escrit sobre la renovació dels concerts a les escoles de l’Opus Dei a Catalunya, donada l’aplicació del 155 i la intervenció del Departament d’Ensenyament. Recordem que el ministre Méndez de Vigo ho va anunciar a mitjans de febrer i avui ja és un fet.

En nom d’ECP, Mena preguntava al ministre espanyol si tenia previst renovar els concerts a Catalunya, inclosos els de les 16 escoles de l’Opus que segreguen per sexes. I que si era així, si n’era conscient el Govern estatal que això alteraria les decisions democràtiques del Parlament de Catalunya, vulnerant per tant les competències que el Ministeri d’Educació té determinades en el seu àmbit d’actuació.

D’altra banda, el diputat d’ECP plantejava en les seves preguntes –encara pendents de resposta per escrit per part del Govern- que “la renovació d’aquests concerts a escoles sexistes pot situar en un futur a les famílies en la inseguretat jurídica pel fet que el ministeri estaria prenent una decisió política per a la qual no té competències.”

Per acabar, en el seu escrit Mena preguntava al Govern si “li sembla legítim excedir-se en la utilització de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per imposar una renovació rebutjada de forma molt majoritària per la societat catalana”.

Entre els concerts educatius renovats a Catalunya, destaquen els 16 centres vinculats a l’Opus que segreguen l’alumnat per sexes. A la passada legislatura, a iniciativa del grup Catalunya Sí Que es Pot, es va aprovar al Parlament català la no renovació dels concerts als centres que practiquen la segregació per sexes. A més en el ple de l’1 de març passat, i a través d’una resolució presentada pel grup de Catalunya En Comú Podem, es va establir que no es pot destinar diner públic a models educatius que segreguen per sexes, amb el suport més que majoritari de 91 diputats i diputades dels 135 que conformen la cambra catalana.