Organitzen una nova jornada de voluntariat per recuperar i restaurar els búnquers el proper dissabte 22 d’abril

Joves d’Esquerra Verda, Alternativa Jove i Marea Jove organitzen una nova jornada de voluntariat per recuperar i restaurar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, que es durà a terme dissabte 22 d’abril de 2017.

Després que el ple de febrer de 2014 de l’Ajuntament de Blanes aprovés catalogar els búnquers com a Bé Cultural d’Interès Local, Joves d’Esquerra verda, amb la col·laboració d’Alternativa Jove i les joventuts de Podem, han presentat la quarta jornada de treball per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes i, per aquest motiu, busquen voluntaris i voluntàries per col·laborar-hi després de tres edicions en les que han participat prop de tres-centes persones, la gran majoria joves.

El dissabte 22 del proper mes d’Abril, de 10,00 h del matí, a 18,00 h de la tarda es desenvoluparan els treballs, que consistiran en un bloc de dues hores i mitja pel matí i dues més per la tarda, per tal de netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, netejar els creixements vegetals que hi ha hagut a l’interior i netejar les pintades, moltes d’elles racistes i feixistes, per completar l’obertura del 2on ramal d’un búnquer i passadís sota el bosc de més de 30 metres, després que en la tercera jornada quedessin obertes tres entrades. Tanmateix, es continuarà treballant en l’obertura d’un dels nius de metralladora que dóna a la penya sobre el barri de La Plantera que es preveu que quedi totalment obert i accessible al final d’aquesta quarta jornada.

En aquesta quarta edició, també es pren per objectiu l’obertura d’un tercer conjunt de passadissos, ubicats a tocar del CAP II de Blanes.

Entre el bloc de matí i tarda, hi haurà el dinar i la presentació del llibre sobre els testimoni de dones a les presons franquistes de Tomasa Cuevas, ja que enguany es commemoraran els 10 anys des de la seva mort.

Les jornades tenen com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el feixisme. Aquesta quarta jornada és un compromís adquirit entre les voluntàries i l’organització en edicions anteriors per tal de continuar els treballs i acabar engegant un itinerari de la memòria històrica que ressegueixi els vestigis i fets més destacats de la guerra civil a Blanes.

Per inscriure’s a les jornades, podeu adreçar-vos al web:

http://laguerracivilablanes.blogspot.com