Els candidats i candidates de Catalunya en Comú -la número 2 la companya Maria Riba, responsable de Solidaritat d’EUiA i consellera de Sants-Montjuïc- s’integraran a la llista d’Unidas Podemos cambiar Europa per decisió de les inscrites

La candidatura Europa en Comú, liderada per Ernest Urtasun, ha estat la més votada a les primàries de Catalunya en Comú per a les eleccions europees del proper 26 de maig. Així, ha obtingut el 82,4% dels vots vàlids emesos entre l’11 i el 14 de gener, els dies en que s’ha dut a terme la votació, enfront del 14,35% de la candidatura Desbordem en Comú, encapçalada per Joana Bregolat, i del 3,24% de Europa aquí i ara!, la llista liderada per Míriam Brunet. També hi ha hagut 19 vots en blanc. Un total de 3274 persones inscrites a Catalunya en Comú han votat en aquest procés, sent 3255 el nombre de vots vàlids, el 99,42% del total.

La llista resultant de la votació és la següent:

  1. Ernest Urtasun Domènech
  2. Maria Riba Albiach
  3. Marta Junqué Surià
  4. Joana Bregolat i Campos
  5. Maria Teresa Cenzano Ezquerro
  6. Enric Tello Aragay
  7. Arantxa Gurtubay Loza
  8. Philippe Ogonowski
  9. Susanne Rieger Vomhof
  10. Marc Martorell Escofet

Aquests són els candidats que Catalunya en Comú aportarà a la llista Unidas Podemos cambiar Europa, a la que els inscrits i les inscrites han optat per sumar-se de cara als comicis de la propera primavera. Un 96,84% (3159 vots) de les persones inscrites que han respost a la pregunta sobre si sumar-se a la coalició d’àmbit estatal, l’altra qüestió a decidir en aquest procés de primàries, ho han fet afirmativament. D’aquesta manera, Catalunya en Comú quedarà integrada en aquesta llista de la manera en com es decideixi entre tots els actors que en formaran part.

 

“Amb els nostres socis d’Unidas Podemos cambiar Europa, amb els que hem aprovat concórrer en aquestes eleccions, presentarem un projecte transformador per a Europa que torni a posar els drets socials, l’ecologia i els drets de les dones al centre de les seves polítiques“, ha explicat Urtasun en conèixer el resultat de la votació. I ha continuat: “Son temps molt complicats a Europa, i sortim amb tota la voluntat d’oferir un projecte de valors que il·lusioni a una majoria de ciutadans i ciutadanes que avui pateixen les conseqüències d’una crisi econòmica que ha deixat una Europa ferida i amb gran patiment social. Davant del neoliberalisme i del creixement de les forces d’extrema dreta, volem representar un projecte alternatiu que il·lusioni a una majoria de ciutadans i ciutadanes amb un renovat projecte de solidaritat europeu”.

Els detalls dels resultats, aquí.