Diosdado Toledano, Núria Lozano i Juanjo Salbia han registrat el document de peticions, que es manté obert a més adhesions, dirigit al President del Parlament i a la totalitat de grups i subgrups parlamentaris

L’Assemblea d’entitats que exigeixen el ple compliment de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) han ofert aquest migdia una roda de premsa davant el Parlament de Catalunya. El representant de la Comissió Promotora de la RGC, Diosdado Toledano, ha agraït en primer lloc la presència de les entitats i dels diputats i diputades presents –Xavier Domènech, Jéssica Albiach, Susanna Segovia i Joan Josep Nuet han representat el grup de CatComú Podem; també hi era Núria Lozano, la responsable de Món del Treball d’EUiA i membre de l’Executiva dels Comuns i de la comissió promotora de la RGC-Toledano ha destacat especialment el suport rebut de la Marea Blanca i la Marea Pensionista en les seves recents mobilitzacions, així com la defensa del compliment de la llei que han fet a través de mocions la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Badia del Vallès, Martorell, Castellbisbal, l’Arboç, Palau-Solità i Plegamans, Blanes i Montornès del Vallès.

En la seva compareixença davant els mitjans, el representant de la Comissió Promotora de la RGC ha denunciat els incompliments de la llei per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i ha enumerat les iniciatives del front social per exigir informació pública sobre el nombre de resolucions efectuades, les sol·licituds aprovades i denegades, així com les principals causes de denegació, informació que Treball es nega a fer pública i per la qual cosa s’ha sol·licitat la intervenció del Síndic de Greuges. D’altra banda, Toledano ha fet esment a la jurisprudència del Tribunal Suprem sobre el silenci positiu, favorable a les demandes en preparació.

Per fer palesa l’angoixa que pateixen les persones sol·licitants de la RGC que a aquestes alçades no l’estan percebent, representants de la USOC, les Marxes de la Dignitat i la Marea Blanca han llegit missatges de persones afectades, on expressen la seva indignació i desesperança. Un altre membre de la comissió promotora, Juanjo Salbia, ha informat seguidament dels punts d’assessorament per a les persones que han rebut resolucions denegatòries injustes o silenci positiu incomplert. Finalment, Rosa Cañadell (ex portaveu de la USTEC) i Toni Barbarà (Dempeus per la Salut Pública i Marea Blanca) han llegit el document de peticions signat per nombroses entitats i alcaldesses i alcaldes de Barcelona, ​​Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat i Montornès.

En acabar la roda de premsa, Diosdado Toledano, Núria Lozano i Juanjo Salbia han registrat en representació de la Comissió Promotora de la RGC el document de peticions (adjuntem pdf) dirigit al President del Parlament i a la totalitat de grups i subgrups parlamentaris. Aquest document es manté obert a noves adhesions.