L’acte de lliurament del premi, que du el nom de qui va ser regidor d’EUiA al consistori barceloní, se celebrarà el proper dijous 11 de maig

L’Ajuntament de Barcelona entregarà el proper dijous 11 de maig el Premi Ignasi Fina de Salut Laboral 2016, que distingeix les empreses, entitats i institucions de la ciutat que promouen pràctiques i accions preventives per millorar la salut de les persones amb relació a les seves condicions de treball. El premi du el nom de qui va ser regidor d’Esquerra Unida i Alternativa al consistori barceloní entre el 2003 i el 2007, metge especialitzat en medicina laboral i salut pública i president del Consell Assessor de Salut Laboral.

Presentarà l’acte la Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz; i Ernest Cañada, investigador i comunicador social d’Alba Sud; i Xavier Graset, periodista, conversaran a voltant de la salut  i la precarietat laboral.

L’objectiu del certamen és reconèixer la millor experiència d’actuació en la prevenció de riscos dins d’una empresa o activitat laboral, amb implantació de nous sistemes de prevenció, reduint significativament els sinistres, i desenvolupant mesures innovadores en la millora de les condicions de seguretat i salut.

Amb motiu del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat a la Feina, el passat divendres 28 d’abril, EUiA va reiterar la seva aposta per una ocupació segura i saludable, i per la prevenció i la seguretat al lloc treball. La formació va reclamar que la millora de les condicions de treball a totes les empreses i serveis ha de ser una prioritat, perquè no es torni a repetir una estadística com la de l’any 2016, en què 607 treballadores van perdre la vida al seu lloc de treball.