El nou màxim òrgan de debat aprova també per àmplia majoria el seu mètode de treball més participatiu

La primera reunió de l’Assemblea Política i Social (APS) d’Izquierda Unida, nou màxim òrgan de debat entre congressos creat en l’11a Assemblea federal d’IU del juny passat amb l’objectiu de fer més participatius i complets les anàlisi internes de l’organització, ha arrencat aquest dissabte la seva tasca amb diferents votacions, entre les quals destaca la ratificació del nomenament d’Alberto Garzón com coordinador federal.

Abans de la seva primera intervenció per a presentar l’avaluació feta sobre el resultat de les eleccions del 26J, Garzón ha estat ratificat com màxim responsable de Izquierda Unida a nivell federal per 89 vots a favor, 0 en contra i 22 abstencions.

A continuació, va desgranar el contingut de la ‘Valoració de resultats de les eleccions generals del 26J’. Aquest no és un informe de conjuntura política a l’ús, sinó que en la seva elaboració Alberto Garzón ha tingut molt en compte el resultat de les anàlisi prèvies realitzades per les assemblees de base d’IU d’arreu de l’estat, així com les conclusions posteriors recopilades per les direccions de les diferents federacions que composen l’organització.

Prèviament a tot això es va realitzar la votació sobre el mètode de treball del que se ha volgut dotar l’Assemblea Política i Social. Ismael González, responsable d’Organització i Finances, va ser l’encarregat d’exposar el mateix. Entre les novetats es troba, principalment, la divisió del treball en plenari i en sis comissions per a facilitar així els debats i que el contingut de les intervencions pugui ser més extens i participatiu, en evitar les limitacions estrictes en el temps dels torns de paraula. La votació del nou mètode va donar com a resultat 83 vots a favor, 18 en contra i 13 abstencions.

Per últim, es va procedir a votar la nova estructura de direcció d’Izquierda Unida (adjuntem document), que va tenir un resultat de 84 vots a favor, 3 en contra i 31 abstencions. En el cas d’Esquerra Unida i Alternativa, aporta cinc dirigents a la nova direcció d’IU: el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet (Coordinadora Federal); el coordinador d’Organització de la nostra formació, Hèctor Sánchez, és adjunt d’Organització (Coordinadora Federal); la coordinadora de l’Àrea Social d’EUiA, Núria Lozano, és responsable de Model Federal i Plurinacionalitat a l’Àrea d’Acció Política (Comissió Col·legiada); Cristina Simó, membre del Consell Nacional, és adjunta al coordinador de l’Assemblea Política i Social (Comissió Col·legiada); i Micky Corregidor és responsable de Xarxes Socials d’IU, adjunt a Comunicació (Coordinadora Federal).

*Als documents adjunts podeu trobar l’estructura de la direcció d’Izquierda Unida i l’avaluació definitiva dels resultats de les eleccions generals del 2016.

feuia_8273

El coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, intervé a l’Assemblea Política i Social de la formació.