EUiA fa una crida a participar a la manifestació, que centrarà les seves reivindicacions en la lluita contra la desigualtat

L’assemblea de la Marxa de la Dignitat que el passat dissabte va congregar 130 persones de més de 25 col·lectius, moviments i organitzacions a la Nau Bostik de Barcelona va servir per preparar la manifestació que el proper dissabte 27 de maig sortirà de la plaça Neptuno de Madrid a les 17h de la tarda per reclamar ‘pa sostre i dignitat’. En aquesta ocasió, al lema habitual se li unirà una reivindicació central: la lluita contra la desigualtat econòmica i social.

“Hi haurà un lema que beu de lemes anteriors però que incorpora la igualtat, a la vista de la situació de desigualtat extrema que s’està generant a l’estat espanyol entorn a les polítiques econòmiques i laborals”, exposa la responsable de Món del Treball d’EUiA, Núria Lozano, que anima la gent a “prendre part activa en aquesta mobilització per reclamar un canvi de la situació que és avui més necessari que mai”. Com en anteriors protestes a la capital de l’estat, la formació organitzarà un autobús per a poder-hi assistir, que en aquest cas sortiran a primera hora del mateix dia 27 i tornaran un cop acabada la manifestació, fent nit en ruta*.

Marchas de la Dignidad

Lozano explica que la manifestació tindrà una “multiplicitat de lemes responent a la situació de greu fractura de la igualtat”. Així, es parlarà de defensa de pensions públiques, d’ocupació estable, salaris dignes i Renda Garantida; de l’amnistia de les persones que han estat represaliades en aplicació de la Llei Mordassa i de la reforma del Codi Penal; així com del no pagament del deute il·legítim i la reclamació d’una auditoria ciutadana, i de la defensa de serveis públics i universals.

Durant la jornada de treball del passat dissabte, en què es va debatre quines direccions ha de prendre la mobilització, també es va acordar impulsar la creació d’una Carta de Drets Socials Catalana, amb l’objectiu de repartir el treball i la riquesa i definir un horitzó propi a Catalunya per a les persones que pateixen la crisi i les retallades.

*Per a una plaça a l’autobús, poseu-vos en contacte amb la vostra assemblea o amb organitzacio2@euia.cat abans del 19 de maig.