Catalunya Sí Que es Pot porta el director de l’Oficina Antifrau a la Fiscalia per possibles delictes de prevaricació administrativa i revelació de secrets

 El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha afirmat avui en el ple del Parlament que la “negligència” del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, està “abastament demostrada”, i per això el seu grup ha votat favor de la seva revocació. Rabell ha instat a assumir responsabilitats pel seu nomenament, perquè “és responsabilitat del Parlament la tria acurada dels responsables que es col·loca” al capdavant d’aquests organismes. “Ens hem de fer mirar com fem els nostres càstings, i els responsables d’Interior haurien de fer-se mirar com entreguen les condecoracions”, ha afirmat en referència a la medalla entregada a De Alfonso en la celebració de l’últim Dia de les Esquadres.

Catalunya Sí Que es Pot ha presentat un escrit a la Fiscalia instant-la a investigar si el director de l’Oficina Antifrau podria haver comès els delictes de prevaricació administrativa i revelació de secrets. A més, Rabell ha acusat De Alfonso d’haver-se “sotmès” al Ministre de l’Interior. “Estem davant un escàndol polític de proporcions majúscules”, ha sostingut, alhora que ha acusat el director de l’OAC d’haver actuat amb “termes mafiosos” a la seva compareixença davant la Comissió d’Afers Institucionals, “amenaçant amb desvetllar informacions que podien comprometre els grups”. “Aquest sol fet el deslegitima per estar al capdavant de l’OAC”, ha afegit.

D’altra banda, Rabell ha subratllat que malgrat l’actuació de De Alfonso, “necessitem un organisme com l’Oficina Antifrau de Catalunya”, perquè la lluita contra la corrupció “forma part dels anhels de la societat catalana”.