Més de 150 personalitats de la cultura catalana, el món acadèmic, jurídic i del moviment veïnal donen suport a la candidatura d’Ada Colau amb el manifest “Quatre anys més per Barcelona”
L’alcaldable de Barcelona en Comú i el número 2 i comissionat de Cultura, Joan Subirats, han presentat aquest manifest aquest matí al Pati Manning acompanyats d’alguns dels signants com l’investigador Manuel Castells, professor a la Universitat de Califòrnia a Berkeley i director de l’Internet Interdisciplinary Institute a la UOC, el cineasta Pere Portabella; Josep Maria Vallès, Catedràtic de Ciència Política emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona; Pere Camps, director del festival Barnasants; l’artista Mabel Palacín; l’activista de l’ecologisme social en aigua, Quim Pérez; el metge psicoanalista Valentín Barenblit i la pedagoga musical i Medalla d’Or de Barcelona, Maria Dolors Bonal i de Falgà, entre d’altres.

Davant d’aquests suports, Ada Colau ha assegurat que “molts dels suports que estem rebent aquests dies, nacionals i internacionals, tenen a veure amb què, en un moment complicat, Barcelona es converteix en un referent d’esperança, una ciutat que no es resigna, una ciutat que vol somiar, una ciutat viva i que està convençuda de que el món i la política poden ser molt millors, que les persones són el més important. Que la gent de la cultura, la ciència i tants àmbits facin aquest pas de compromís públic és molt important per a nosaltres”.

Colau ha afegit que “vivim un moment de gran desprestigi de la política, raó per la qual volíem donar el pas per recuperar la política. Rebem el suport que avui se’ns dóna amb molta alegria, gratitud i responsabilitat, que és el que més hem sentit aquests quatre anys, sent conscients del que significava una candidatura com la nostra, que havia de demostrar que la política era cosa de tothom i que podíem recuperar la ciutat per la seva gent”.

Manuel Castells ha assenyalat que el vot de diumenge serà decisiu per la imatge que té Barcelona al món: “els propers quatre anys poden un moment de renaixença de la nostra ciutat és un moment decisiu que demanarà una capacitat de lideratge que té Ada Colau”. “Diumenge votaré Ada Colau per raons molt clares, perquè són persones com nosaltres que vénen dels grans moviments de la societat civil que han dit prou al projecte de destrucció de la nostra ciutat pels fons voltors i les multinacionals del turisme especulatiu”, ha assegurat el professor.

L’actriu Bàrbara Mestanza, que per primera vegada dóna el seu suport públicament a una candidatura política ha explicat: “Si una cosa creen les grans empreses i el gran poder patriarcal és la sensació de que tot el que et passa és cosa teva i que ells se’n renten les mans. La política i els polítics sempre m’han fet por i la sensació de que la meva veu no era suficient i que no parlàvem el mateix idioma. Quan va arribar l’Ada Colau vaig sentir per primera vegada que algú em parlava directament.”

El món cultural també ha signat aquest manifest. Referents de la cultura catalana com Carla Simón, Vicky Peña, Pere Portabella, Rosa Regàs, Eduard Fernández, Mar Coll, Elena Trapé, Neus Ballús, Lala Gomà, Mabel Palacín, Andrea Ros, Bàrbara Mestanza, Pere Camps, Pau Vallvé o Miqui Otero. També referents culturals de l’Estat com Santiago Alba Rico, Pilar Bardem, Antonio de la Torre, César Rendueles, Alberto San Juan, entre altres.

Del món acadèmic, Manuel Castells, Marina Subirats, Xavier Domènech, Francisco Sierra Caballero, Josep Maria Vallès i Casadeval, Eulàlia Vintró, Francesc Pallarés Porta, Oriol Nel·lo, Sara Moreno, Gemma Ubasart, entre altres. També escriptors com César Rendueles i referents del sector jurídic com Javier Pérez Royo. Així mateix destaca Adela Ros, ex-secretària per a la immigració de la Generalitat de Catalunya. També s’han sumat activistes com Yayo Herrero, Arcadi Oliveres, Aurora Alvarez “Yoyi”, Custodia Moreno, Paqui Perona, Llum Ventura, entre altres.

Aquests suports se sumen al total d’adhesions a Colau d’arreu del món recollits a la “Carta oberta als veïns i veïnes de Barcelona en suport d’Ada Colau” on Bill de Blasio, Dilma Rousseff, Noam Chomsky, Naomi Klein, Judith Butler, Susan George, David Harvey i Saskia Sassen alerten de que els resultats de les eleccions a Barcelona marcaran les possibilitats de canvi més enllà de vostra ciutat”. A la mateixa carta llegim: “Els qui desitgem un futur més just, democràtic i feminista volem i necessitem que el govern municipalista d’Ada Colau segueixi quatre anys més”. Des d’Amèrica Llatina, Estela de Carlotto, Presidenta Abuelas de Plaza de Mayo; Dilma Rousseff, ex-presidenta del Brasil, i Claudia Scheinbaum, alcaldessa de Ciutat de Mèxic, també han expressat el seu suport públic a Colau.

Quatre anys més per Barcelona. Manifest de suport a Ada Colau.

Carta oberta als veïns i veïnes de Barcelona en suport d’Ada Colau. Manifest internacional

Vídeo de suport de la periodista Naomi Klein

Vídeo de suport d’Estela de Carlotto, Presidenta Abuelas de Plaza de Mayo; Dilma Rousseff, expresidenta del Brasil, i Claudia Scheinbaum, alcaldessa de Ciutat de Mèxic.

Vídeo de suport de David Harvey, , catedràtic d’Antropologia i Geografía a la City University of New York (CUNY).