“Estic segura que el Parlament Europeu està preocupat pels drets humans i no pel petroli, o perquè Veneçuela no faci seguidisme de les polítiques neoliberals de la UE”, ironitza l’eurodiputada d’IU

L’eurodiputada d’Izquierda Unida, Marina Albiol, ha mostrat tot el seu rebuig a la resolució aprovada aquest dijous pel Parlament Europeu, que reconeix “el colpista” Joan Guaidó, com a legítim president de Veneçuela, cosa que “no tenen camina a veure amb els drets humans o la democràcia “, sinó amb les reserves de petroli veneçolanes, el” seguidisme “de la Unió Europea amb la política exterior dels Estats Units, i amb el fet que la República Bolivariana no apliqui les receptes neoliberals que tant Brussel·les com Washington propugnen.

Aquest parlament “reconeix Guaidó, el colpista, com a president”, perquè “com tothom sap, la UE està preocupada pels drets humans i per això finança centres de tortura per a migrants a Líbia, construeix tanques amb concertines, i impedeix a les ONG sortir a rescatar persones en el mar. Està preocupada pels drets humans, però a Veneçuela “, ha ironitzat.

“Un altre argument per reconèixer al colpista”, ha continuat l’eurodiputada, “és el fort estima que té la UE per la democràcia”. I per això, Brussel·les “té un acord econòmic preferencial amb un model tan democràtic com el de la monarquia absolutista de l’Aràbia Saudita”.

A més, “el Parlament Europeu considera que ha de donar suport a una persona que s’ha autoproclamat president”, perquè, segons han estat repetint fins a la sacietat en les últimes setmanes, ‘Maduro és un tirà que mata el poble de fam’. Per a Albiol, aquesta afirmació contrasta amb “el president del Sudan”, amb qui “la UE ha signat diversos acords en els últims mesos, que només té dos ordres de crida i cerca de la Cort Penal Internacional per crims contra la humanitat”.

Albiol ha aprofundit en la denúncia de les contradiccions de l’Eurocambra, quan es diu consternada “perquè dos milions de veneçolans estan exiliats”, i en canvi “Israel és pràcticament un membre més de la UE, perquè només hi ha cinc milions de Palestins al exili “.

“Jo crec -ha finalitzat- que queda claríssim que el suport al cop d’estat a Veneçuela no té res a veure amb el petroli, ni amb el seguidisme de la UE als EUA, ni de bon tros amb que Veneçuela tingui un Govern que no segueix seus dictats neoliberals