La diputada de Catalunya en Comú Podem defensa al Congrés “el dret a poder decidir lliurement quan el trajecte que queda fins la mort no és dignitat”

La diputada de Catalunya en Comú Podem Marta Ribas ha subratllat avui al Congrés que “despenalitzar l’eutanàsia i el suïcidi assistit donarà llibertat a aquells que avui no la tenen”. Així, Ribas ha defensat “el dret a poder decidir lliurement quin és el llindar de patiment i quan el trajecte que queda fins la mort no és dignitat”. La diputada ha fet aquesta intervenció a la tribuna de la Cambra Baixa en representació del Parlament de Catalunya, durant el debat sobre l’admissió a tràmit de la proposició de llei de despenalització de l’eutanàsia i ajuda al suïcidi que ha tingut lloc aquesta tarda.

“Avui proposem regular un nou dret de ciutadania”, ha destacat Ribas. Un dret que, ha recordat, lliga amb el “sentiment majoritari de la ciutadania del nostre país”, un suport que segons el CIS supera el 70% i és inclús superior en altres enquestes. “Moltes persones han hagut de patir una mort al seu parer indigna perquè aquest Congrés no ha estat capaç de regular el dret a una mort digna”, ha lamentat.

“Quant de patiment estem disposats a suportar abans d’arribar a una mort segura? Sota quines condicions la vida que quedi deixarà de ser una vida digna de ser viscuda?”, s’ha preguntat a la tribuna.

La diputada de Catalunya en Comú Podem ha insistit en què “despenalitzar i regular l’eutanàsia i el suïcidi assistit no traurà llibertat a ningú”, sinó que “només donarà llibertat a aquells a qui avui no la tenen”. “Insto a ser coherents sobretot als grups que es defineixen com a lliberals, amants de la llibertat individual”, ha emplaçat als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.