La diputada de CSQEP afirma que el “pont pel diàleg” del seu grup “segueix ferm” i que treballarà perquè la situació a partir d’ara no es “traslladi” a la convivència a Catalunya

La diputada de Catalunya Sí que es Pot Marta Ribas ha lamentat avui que “la DUI no ens protegeix ni ens protegirà del 155”, sinó “al contrari”, perquè el que cal ara “és un front d’àmplies majories socials i polítiques per a encarar les conseqüències del 155 i defensar les institucions catalanes”. “I amb la DUI el que fan empetiteixen aquesta majoria”, ha advertit.

“Avui les majories al Parlament i al Senat intenten dinamitar tots els ponts que calen pel diàleg”, ha denunciat Ribas, que ha afirmat que el “pont pel diàleg” del seu grup continuarà “ferm” i ha assegurat que treballarà perquè la situació a partir d’ara no es “traslladi” a la convivència a ciutats, pobles i barris. “Aquest és el nostre compromís avui amb la ciutadania de Catalunya”, ha mantingut.

Ribas s’ha confessat “indignada” amb “el PP i la seva nul·la voluntat de diàleg”, amb els que “avui han aplaudit al Senat anul·lar una autonomia”, i amb per “la sensació que alguns han estat jugant una partida d’escacs plena de testosterona on el tauler era Catalunya i els peons la ciutadania”. La diputada s’ha dirigit a Junts pel Sí i la CUP per criticar que “avui faciliten encara més que el final del procés sigui perdre l’autonomia”. “Quan un no pot guanyar, l’important és no perdre, sobretot quan estem parlant del nostre autogovern i les nostres institucions”, ha dit.

I és que, ha recordat Ribas, JxS i la CUP proposen “iniciar un procés constituent donant per fet que Catalunya ja ha decidit que volem ser independents”, però encara “continua pendent” que la ciutadania de Catalunya “pugui decidir amb garanties, amb reconeixement i conseqüències reals”. “Hi ha hagut  massa partidisme i massa poc altura de mires o mirada de país”, ha sentenciat.

Ribas també ha explicat les propostes de la confluència d’esquerres, que mostren el rebuig del grup a l’aplicació del 155 i demanen la llibertat dels Jordis, plantegen obrir un nou marc constituent amb la ciutadania, i reclamen  que “es pal·liïn els efectes” que la situació política està tenint sobre l’economia i la supervivència d’entitats socials.