El diputat dels Comuns planteja a la ministra les reivindicacions de la comunitat educativa

Ahir va comparèixer la ministra d’Educació per a presentar les mesures de derogació del decret 14/2012 que va implantar el govern del PP. Un decret que va ampliar les ràtios fins 35/40 alumnes, va imposar jornada lectiva de 20-25h al professorat, va establir les substitucions després de 15 dies, va augmentar les taxes universitàries i gairebé va fer desaparèixer les beques.

Derogar aquest atac directe a l’educació pública és una de les reivindicacions més reclamades en els últims anys per la comunitat educativa. Per això el diputat Joan Mena ha presentat a la ministra Celáa les propostes d’En Comú Podem sobre la derogació del Decret. “Esperem al PSOE que acorda amb nosaltres i no al que gesticula. Esperem al PSOE que ofereix els ports espanyols com a lloc segur per al Aquarius i no al que fa 116 devolucions en calent a la frontera sud incomplint els Drets Humans”, va dir Mena en la seva intervenció.

El diputat responsable dels temes d’Educació va enumerar les principals demandes dels Comuns al respecte:

– Inversió suficient per garantir l’educació pública i de qualitat al nostre país i eliminar els privilegis de les escoles elitistes.

– Blindar les condicions laborals dels professionals de l’Educació (jornades lectives o substitucions) perquè tenen un impacte directe en la qualitat educativa.

– Eliminar les taxes universitàries abusives que han expulsat a 127.000 alumnes de famílies vulnerables del sistema universitari.

– Religió fora de les aules, caminar cap a la xarxa única educativa, garantia de centres educatius de qualitat i democratització de la vida interna a les escoles.