El diputat defensa en nom del grup confederal d’Unidos Podemos, En Comú Podem i En Marea que cal rebaixar les ràtios, recuperar els programes de formació del professorat i els 35.000 llocs de treball perduts durant els governs del PP

El diputat Joan Mena va intervenir ahir a la Comissió d’Educació i Formació Professional del Congrés en nom del grup confederal d’Unidos Podemos, En Comú Podem, En Marea per interpel·lar a la ministra d’Educació, María Isabel Celaá, sobre escola inclusiva i FP.

D’entrada, Mena va voler traslladar-li les “esperances” que tenen en ella i seu ministeri després de les polítiques “nefastes per l’educació pública” dels ‘populars’ Wert i Méndez de Vigo. Així, el diputat i professor interí de secundària va recordar que “venim de 7 anys de govern del PP -3 d’ells sustentats en Cs tot i que ara vulguin fer veure que no-, que s’han caracteritzat per la LOMCE, una llei anti escola pública per la manca de diàleg amb la comunitat educativa, per les retallades ideològiques, pel maltractament a la professió docent, pel buidat de la democràcia interna als nostres centres educatius i per la vulneració competencial de les comunitats autònomes”.

Mena va defensar que l‘escola inclusiva és un dret i que per tant s’ha de partir d’aquesta premissa i acabar amb la LOMCE, “una llei que negava drets, perquè no practicar  la inclusivitat és de facto implementar la segregació”, va afirmar amb rotunditat el diputat dels Comuns. A més de LOMCE, “la crisi econòmica i les retallades ideològiques del PP s’han acarnissat amb la inclusivitat en el sistema educatiu”, va assenyalar Mena al temps que reclamava un major finançament, destinat també a l’escola inclusiva.

Per al grup confederal d’esquerres, hi ha tres elements importants a revertir de la política educativa del PP que Mena va enumerar davant la ministra Celaá: “l’augment de les ràtios, cal rebaixar-les perquè també influeix en l’atenció a la inclusivitat; l’eliminació de programes de formació del professorat, perquè tot el professorat ha d’estar format per a garantir la inclusivitat a l’aula, per tant hi ha que tornar a aquells programes; i la pèrdua de 35.000 llocs de treball, que s’han de recuperar”.

Per acabar, Mena va defensar la necessitat d’apostar decididament per la Formació Professional, recordant que Espanya està 14 punts per sota de la mitjana europea en escolarització en FP.