El portaveu de Catalunya en Comú adverteix a Sánchez que “si no vol acabar com Susana Díaz ha de tenir idees pròpies”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha fet una crida al diàleg de cara al proper divendres. “És el moment del desbloqueig, el diàleg i l’acord. El 21D és una oportunitat per al diàleg i cal aprofitar-la fent propostes i concretant acords”, ha dit. “Hem d’omplir la paraula diàleg amb acords, divendres és la primera gran oportunitat pel diàleg, però aquest s’ha de dotar de propostes que facin avançar cap a la solució del conflicte territorial”, ha afegit. En aquest sentit, ha lamentat que “els viratges discursius de Torra denoten una falta de rumb i de projecte polític”. En aquesta línia, s’ha preguntat si tot el govern està en la línia del diàleg: “No n’hi ha prou amb que ERC faci d’apagafocs del govern, han d’expressar també la seva posició com a part del Govern”.

D’altra banda, el portaveu ha advertit a Sánchez que “seria un greu error polític que fes cas d’aquells barons del PSOE, com Lambán i García-Page, que demanen recórrer a vies no democràtiques. Si alguna lliçó es pot aprendre de les eleccions andaluses és que si Sánchez no vol acabar com Susana Díaz ha de tenir idees pròpies i no copiar les dels adversaris”. Mena també ha apel·lat a Sánchez a que es reuneixi amb l’Ajuntament de Barcelona.

Encara sobre el Consell de Ministres, el portaveu ha destacat que “no ens hem d’oblidar que aquell dia s’aprovarà la pujada del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros, una mesura que vam negociar com a Unidos Podemos – En Comú Podem, i que millorarà la vida de molts catalans i catalanes”. No obstant, ha exigit al govern Sánchez “que no devaluï l’agenda social, com ha fet amb el decret llei d’habitatge anunciat el passat divendres, que no inclou la possibilitat que les ciutats puguin regular els preus del lloguer com sí que recull l’acord de pressupostos”. “Sense Unidos Podemos-En Comú Podem, el PSOE es quedarà a la meitat del camí, per això és tan important que s’aprovin els comptes pactats”, ha insistit.

Per últim, quant a les mobilitzacions convocades pel 21D, Mena ha dit que “totes les mobilitzacions són legítimes, i esperem que siguin com sempre han estat, pacífiques”.