En Comú Podem defensa que la perspectiva LGTBI sigui transversal a totes les polítiques públiques

El candidat d’En Comú Podem Joan Mena ha afirmat avui que “la millor manera de combatre la LGTBIfòbia és fer fora el govern del PP”. Ho ha dit en un acte de la candidatura sobre LGTBI que s’ha celebrat a la glorieta de la transsexual Sònia del Parc de la Ciutadella, juntament amb la candidata Mar García i la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, i al qual hi han assistit membres d’entitats LGTBI que han donat suport a En Comú Podem. Mena ha qualificat el govern de Rajoy de “profundament homòfob”, i ha denunciat que “ha atacat el col·lectiu LGTBI” tant en l’àmbit sanitari com laboral, educatiu, com de la gent gran. L’acte ha començat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats d’Orlando, uns assassinats amb una motivació d’odi per orientació sexual, han denunciat els ponents.

Mena ha reclamat que cal derogar les reformes laborals del PSOE i el PP, que “ens han fet perdre drets i fer tornar a moltes persones als armaris on mai haurien d’estar”, perquè han incidit en la desprotecció dels treballadors i treballadores, “permetent que a moltes empreses hi hagi avui discriminació LGTBI vers les persones que confessen la seva orientació sexual”. Així mateix, ha denunciat que la LOMCE ha volgut “imposar un model de societat, ideològic i de família”. “El govern del PP vol convertir l’escola en el principal instrument d’adoctrinament ideològic”, ha afirmat.

Davant d’això, ha posat en valor que En Comú Podem proposa una llei integral contra la LGTBIfòbia a nivell de tot l’Estat, així com una nova llei d’educació, “feta des de la comunitat educativa, per expulsar l’heteropatriarcat de l’educació”. Així mateix, ha mantingut que és “prioritari” la creació d’un protocol contra l’assetjament escolar que contempli un servei psicopedagog amb formació en l’àmbit LGTBI, així com campanyes contra la LGTBIfòbia a tots els centres educatius.

Mar García: “La perspectiva LGTBI ha de ser transversal a totes les polítiques públiques”

Mar Garcia ha volgut “retre un homenatge a totes les dones LGTBI que ens inspiren en la nostra lluita contra l’heteropatriarcat”. “No volem mai més unes institucions públiques heteropatriarcals, heteronormatives i sexistes”, ha sostingut, alhora que ha desgranat algunes de les propostes de la candidatura. Per exemple, prendre mesures per garantir el dret a asil a les persones LGTBI que pateixen discriminació als seus països d’origen, així com la creació d’un Observatori contra la LGTBIfòbia que contribueixi a posar llum sobre aquesta problemàtica. “La perspectiva LGTBI ha de ser transversal a totes les polítiques públiques”, ha defensat.

Així mateix, ha reclamat la necessitat de desplegar completament la llei contra la LGTBIfòbia aprovada pel Parlament de Catalunya, un desplegament “bloquejat pel govern de CDC, que no l’ha dotat de recursos”. “És el moment que Junts pel Sí demostri si està compromesa amb la lluita contra la LGTBIfòbia”, ha afirmat.

Laura Pérez subratlla el “simbolisme” de la glorieta de la Transsexual Sònia

Laura Pérez ha destacat el “simbolisme” de l’emplaçament de l’acte, la glorieta de la Transsexual Sònia, que gràcies a la lluita dels col·lectius LGTBI, “d’un fet tant terrible com va ser l’assassinat de la Sònia, és a dir, d’un espai de violència”, s’ha convertit en “un espai de dignitat”. Pérez ha posat en valor que l’Ajuntament de Barcelona tingui una regidoria específica sobre l’àmbit LGTBI, fet que segons ella “demostra que les ciutats tenen un paper molt important en el canvi polític i cultural, que es fa en el dia a dia des de la proximitat”.

En finalitzar l’acte, els candidats, juntament amb integrants de diverses entitats LGTBI, han realitzat una ofrena floral en memòria de la transsexual Sònia.

Minut de silenci en memòria de les víctimes d'Orlando.

Minut de silenci en memòria de les víctimes d’Orlando.

Ofrena floral en memòria de la transsexual Sònia.

Ofrena floral en memòria de la transsexual Sònia.