El portaveu dels Comuns destaca que “aquesta via de diàleg i negociació oberta ens ha de servir per treballar, conjuntament la resta de forces catalanes, en l’objectiu del reconeixement nacional i la fi de l’excepcionalitat democràtica a Catalunya”

El portaveu dels Comuns i diputat d’En Comú Podem al Congrés, Joan Mena, ha valorat aquesta tarda en roda de premsa l’acord de pressupostos generals de l’estat pel 2019 que han subscrit el Govern del PSOE amb el grup confederal d’Unidos Podemos, En Comú Podem, En Marea, juntament amb la companya Lucía Martín, portaveu d’ECP. En primer lloc, Mena ha destacat que aquest acord suposa “un punt d’inflexió per sortir de la paràlisi política a Catalunya” davant “la inacció del Govern de la Generalitat pendent avui de les seves picabaralles”. En aquest sentit, el diputat ha posat en valor que En Comú Podem hagi aconseguit introduir les demandes catalanes en els Pressupostos Generals de l’Estat.

En concret, Mena ha destacat que els Comuns han aconseguit “2.200 milions d’euros per a que Catalunya deixi de liderar el rànquing de les vergonyes en qüestions com les llistes d’espera de dependència, taxes universitàries i preus del lloguer” i ha afirmat que “les 5 dels Comuns són ja avui una realitat plasmada en aquest acord pressupostari”.

El portaveu dels Comuns ha insistit en què “el Govern i el Parlament no poden girar l’esquena a aquest nou impuls per Catalunya: tenim la responsabilitat de posar un rumb clar al servei de la ciutadania davant la desorientació i la paràlisi que ha estat motiu de vergonya general per tots i totes”.

Mena ha avisat així al govern català que “qualsevol pressupost que es proposi a partir d’ara ha d’estar a l’altura d’aquestes conquestes” i ha subratllat que “aquesta via de diàleg i negociació oberta ens ha de servir per treballar, conjuntament la resta de forces catalanes, en l’objectiu del reconeixement nacional i la fi de l’excepcionalitat democràtica a Catalunya”.

El portaveu dels Comuns ha destacat que això ja s’ha materialitzat amb mesures com la retirada del decret d’asfíxia econòmica contra les empreses catalanes i ha reiterat que “esperem comptar amb el suport i l’empenta necessària per fer-ho de la resta de partits catalans: PDECat, ERC i PSC”.