El diputat d’En Comú Podem i portaveu dels Comuns presenta una bateria de preguntes i diu que Rivera “s’inventa una realitat que no existeix per confrontar políticament amb un element tan sensible com és el sistema educatiu”

Joan Mena ha esdevingut un malson per a Ciudadanos al Congrés pel que fa als temes de llengua i educació. En aquesta ocasió, el diputat d’En Comú Podem i portaveu dels Comuns ha carregat contra el president taronja, Albert Rivera, de qui ha dit que: “utilitza l’escola pública catalana per dir mentides, inventar-se una realitat que no existeix i per confrontar políticament amb un element tan sensible com és el sistema educatiu”.

Rivera va afirmar, en un acte pre electoral a la comunitat de Madrid, que “a Catalunya no és pot estudiar en espanyol”. Però Mena té ben clar que les mentides de Cs es desmunten amb dades objectives que com a bon coneixedor del sector aporta: “Les proves de selectivitat i les de competències bàsiques demostren que l’alumnat de Catalunya està a la mitjana de l’índex de competència en llengua castellana i per sobre de la mitjana de la resta de comunitats amb dues llengües oficials. És a dir, la immersió lingüística funciona a la nostra escola pública”, ha sentenciat el diputat dels Comuns.

És per això que Mena ha registrat vàries preguntes al govern de Pedro Sánchez. En concret, si considera que els índex de competència bàsiques i de les proves de selectivitat, que evidencien idèntic nivell de competència lingüística en català i en castellà a Catalunya, desmunten les mentides del sr. Rivera. I quins mecanismes pensa portar a terme el Govern de l’Estat per evitar que ningú posi en dubte la professionalitat dels milers de professors i professores de llengua castellana a Catalunya. Finalment, Mena pregunta com pensa protegir el Govern socialista el sistema educatiu català tenint en compte que declaracions com aquestes poden perjudicar a l’escola pública catalana.

“Penso que és obligació de qualsevol polític desmuntar les mentides de Cs i és obligació dels poders públics protegir el nostre sistema educatiu”, ha conclòs Mena.