Convoquen un assemblea a la plaça Catalunya el 22 de febrer, on realitzaran una acció simbòlica de crema de les cartes on la ministra Báñez ha comunicat el miserable increment del 0,25% de les pensions

 La Marea Pensionista torna a mobilitzar-se en defensa del sistema públic de pensions el pròxim dijous, 22 de febrer. La concentració, que tindrà lloc a Plaça Catalunya de Barcelona a les 10.30 hores, ha estat convocada a més d’una trentena de poblacions de tot l’Estat espanyol i compta amb el suport d’EUiA, part activa d’aquest moviment.

En aquesta nova mobilització, la Marea Pensionista vol posar l’accent a la derogació d’algunes mesures adoptades els últims anys, amb reivindicacions ben clares:

  • Retornar a una edat de jubilació de 65 anys.
  • Actualització de les pensions en base a l’IPC.
  • Equiparar la pensió mínima al SMI, incrementant aquest en els termes de la Carta Social Europea, fins als 1.000€ mensuals.
  • Adopció de mesures, mitjançant el pagament de complements econòmics a les dones, que facin possible superar la bretxa de gènere en la quantia de les pensions.
  • Eliminació d’un copagament farmacèutic, que es tradueix en una reducció de les pensions per a fer front a la despesa farmacèutica, havent de triar en alguns casos entre el tractament o d’altres pagaments.
  • La tramitació parlamentària del projecte de Llei en matèria de pensions presentat pel grup confederal d’Unidos Podemos, En Comú Podem, En Marea, paralitzat per la Mesa del Congrés, com a eina de garantia d’un sistema de pensions públic i digne.

Amb aquesta convocatòria la Marea vol reivindicar especialment la necessitat de recuperar la capacitat adquisitiva de les pensions, resultat de la desvinculació de la seva actualització de l’IPC, substituït en la última reforma del PP per un factor d’actualització que ha fet possible que només a l’últim any l’increment de preus total hagi estat del 4.79%, mentre l’increment de les pensions ha estat el mínim definit per la normativa: el 0,25%.

I ho volen fer amb una assemblea informativa al bell mig de la plaça Catalunya, en el transcurs de la qual realitzaran una acció simbòlica de crema de les cartes que la ministra Fátima Báñez ha adreçat a cada pensionista, comunicant-los el miserable increment del 0,25% de la seva pensió.

Sota el lema ‘No al 0,25 de pujada en pensions. Si volem pensions demà, les hem de defensar avui. Que no et robin la pensió! Lluita!’, Marea Pensionista convoca a tota la ciutadania a mostrar el seu rebuig al progressiu desmantellament del sistema públic de pensions per part del Govern del PP.